”Tintti” oli lapsuuden sankari – Oskari Jakonenkin siirtyy TPS:ssä Jonatan Johanssonin alaisuuteen

0
Oskari Jakonen sai neljässä ensimmäisessä veikkausliigaottelussa runsaasti vastuuta päävalmentaja Tommi Pikkaraiselta. Kuva on helmikuisesta Suomen Cupin ottelusta niin ikään sittemmin päävalmentajaansa vaihtanutta HIFK:ta vastaan. (kuva: Turun Sanomat/Jari Laurikko)

Salon Palloilijoiden kasvatti, TPS:n veikkausliigajoukkueen laitahyökkääjä Oskari Jakonen seurasi aikanaan tiiviisti Jonatan Johanssonin pelaajauraa. Jakonen, 23, oli alakouluikäinen silloin, kun Johansson takoi yhteensä viisi maalia Suomen karsiessa paikasta vuoden 2010 MM-kilpailuihin.

Nyt tiet kohtaavat, kun TPS siirtyy Tommi Pikkaraisen päävalmentajakauden jälkeen Johanssonin aikaan.

– Iso arvostus on ”Tintin” pelaajauraa kohtaan. Tarkasti seurasin pelejä myös silloin, kun hän tuli Tepsiin kaudeksi 2010, Jakonen totesi puhelimitse Salon Seudun Sanomille perjantaina iltapäivällä.

Maalintekotilanteiden luominen on tuottanut TPS:lle neljässä ensimmäisessä liigaottelussa suurta tuskaa. Vain yksi tehty maali on luku sinänsä, mutta edes varteenotettavia tekopaikkoja ei ole ollut juuri lainkaan.

– Vastustajat ovat olleet etukäteen liigan kärkipäähän arvioituja joukkueita, mutta ei sen taakse voi piiloutua, Jakonen linjaa.

Omaa alkukauttaan hän luonnehtii sanaparilla ”ihan ok”. Vastuuta eli avauskokoonpanon paikka on tullut jokaisessa pelissä.

– Jonkin verran on ollut omassa pelissä hyviä juttuja, mutta kyllä minunkin pitää pystyä paljon parantamaan.

Hyökkäyspäässä on ollut verenvähyyttä. Eliecer Espinosan pelit TPS:ssä loppuivat tämän kauden osalta lyhyeen, ja myös Mika Ääritalo on sivussa vielä ainakin lauantain kotiottelun FC Lahtea vastaan.

– Totta kai tuon tason pelaajien poissaolo vaikuttaa moneen asiaan. Toisaalta meillä on kuitenkin ollut treeneissä nuorempia pelaajia paikalla, joten olemme kuitenkin pystyneet harjoittelemaan siltä osin normaalisti, Jakonen miettii.

Suurimpaan poissaolosumaan tuo hieman helpotusta se, että Albijon Muzaci on lauantaina pelikelpoinen. Hän sai kaksi keltaista korttia keskiviikon HJK-pelissä, mutta toinen varoituksista kumottiin.

Ottelutahti alkaa Veikkausliigassa olla kova. Lauantainen peli on sekä TPS:lle että FC Lahdelle kolmas viikon sisällä. Jakonen pelasi sekä viime viikon lauantaina että tämän viikon keskiviikkona yli 70 minuuttia.

– Tuntuu siltä, että jaksaa painaa ja tehdä hommia. Simonen (fysiikkavalmentaja Lucchesi) ohjelmilla pidettiin kuntopuolta yllä myös kevään pahimpina koronaviikkoina ja se näkyy nyt, Jakonen totesi TPS:n kotisivuilla ennen keskiviikon kamppailua.

Jonatan Johansson on ollut valmentajana varsin monessa mukana. Tosin päävalmentajakokemus on vielä varsin vähäinen. (kuva: Lehtikuva/Martti Kainulainen)

Jätä kommentti