USA:n liittovaltion joukot aloittavat vetäytymisen Portlandista torstaina – joukkoja lähetetään kolmeen muuhun kaupunkiin

3

Paljon arvostelua saaneet Yhdysvaltain liittovaltion joukot aloittavat vaiheittaisen vetäytymisen Portlandin kaupungista torstaina, Oregonin kuvernööri Kate Brown tviittasi keskiviikkona. Liittovaltion joukot ovat olleet torjumassa rikollisuutta Portlandissa, jossa mielenosoitukset ovat jatkuneet lähes yhtäjaksoisesti toukokuun lopulta.
Brown sanoi tviitissään, että kaikki tulli- ja rajavartiolaitoksen sekä maahanmuuttohallinnon joukot poistuvat Portlandin kaupungista torstaista alkaen.
Keskiviikkona presidentti Donald Trumpin hallinto ilmoitti myös kolmesta uudesta kaupungista, joihin aiotaan lähettää liittovaltion joukkoja torjumaan rikollisuutta.
Oikeusministeri William Barr sanoi, että Clevelandin, Detroitin ja Milwaukeen kaupungeissa on nähty häiritsevän suuri nousu väkivaltarikosten ja eritoten henkirikosten määrässä.

STT

Kuvat:

3
Jätä kommentti

1 Comment threads
2 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
Facta

Liittovaltion joukot suojelevat liittovaltion kohteita. Eivät pyöri kaupungilla muuten vaan, kuten annetaan uutisissa ymmärtää. Kaupungin Pormestari tai osavaltion kuvernööri ei voi estää liittovaltion joukkoja toimimasta liittovaltion kohteilla. Mutta ei pidä antaa faktojen häiritä Trump-vihamielisiä uutisia.

Pertti

Liittovaltion joukkojen kuuluu suojella vain liittovaltion rakennuksia. Tässä nykyisessä tilanteessa he tekivät paljon muutakin. On todistetusti näytetty toteen, että he ovat hakanneet ja heittäneet henkilöitä tunnuksettomiin autoihin. Tramphan käski ne portlandiin ”terroristeja” rauhottamaan. Kyllä voi presidentti mennä henkisesti alas.

MDI

Heti alkuun, että pidän Trumpia typeryksenä, mutta tässä tapauksessa hän on kyllä oikealla asialla. Tosin viikkoja myöhässä.

Nämä mellakoinnit olisi pitänyt lopettaa alkuunsa. Ryöstely ja rikkominen ei ole mielenosoitusta vaan anarkiaa. Minä olen muuten saanut ”tunnuksettomalta” autolta ylinopeussakot, on se kauheaa. Saanko sakkoni takaisin, kun poliisiauto oli tunnukseton?