Vuoden positiivisin salolainen valitaan elokuussa

0
Viime vuonna positiivisimmaksi salolaiseksi valittiin fysiikkavalmentaja Ville Salmi. Kuva: SSS-arkisto/Minna Määttänen.

Vuoden positiivisimman salolaisen valinta on muodostunut kesäperinteeksi, sillä tänä vuonna titteli jaetaan jo 17. kerran.

Positiivisin salolainen vuosimallia 2020 julkistetaan 6. elokuuta. Finaalivaiheeseen on päässyt asiantuntijaraadin valitsemat kuusi ehdokasta, mutta päätöksen leikkimielisen kilvan voittajasta tekee salolainen yhteisö.

Kuka vain voi äänestää positiivisinta salolaista. Sähköisesti äänensä voi antaa Salon Nuorkauppakamarin nettisivuilla, mutta myös perinteinen lippuäänestys onnistuu. Äänestyspaikkoja löytyy Plazasta, paikallisesta K-Citymarketista ja Halikon Prismasta. Äänestysaikaa on heinäkuun loppuun saakka.

Projektipäällikkö Katja Mäenpää Salon Nuorkauppakamarista kertoo, että vaihtoehtoja positiivisimmaksi salolaiseksi kartoitetaan kuntalaisten ”ilmiantojen” avulla.

– Laadimme joka vuosi kyselyn, jossa pyydämme paikallisia ihmisiä ilmiantamaan henkilöitä tai yhteisöjä, jotka ansaitsevat kunnianmaininnan positiivisuuden luomisesta.

Tänä vuonna Salon Nuorkauppakamarille tuli yhteensä 43 ehdotusta.

– Hyviä vaihtoehtoja oli todella paljon. Raati pyrki valitsemaan ehdokkaita mahdollisimman monipuolisesti yhteiskunnan eri kentiltä, Mäenpää toteaa.

Kaupunkilaisten ehdotusten perusteella kuusi finalistia valitsivat Patrick Stara (Stara Consulting), Piia Aaltonen (Rikala Bar & Grill), Jukka Vakula (Salo Iot Campus), Tarja Hiltunen (Suvisalo ry), Jukka Tuominen (OP Lounaismaa) sekä Susanna Ketola (Salon Nuorkauppakamari).

Millainen ihminen sitten on vuoden positiivisin salolainen?

– Hän on henkilö, joka luo positiivista ilmapiiriä. Hän voi olla yrittäjä, julkisuuden henkilö tai tavallinen arjen sankari. Ennen kaikkea hän pyrkii olemaan kaikkien kaveri, Mäenpää luettelee.

Hän toteaa, että tämänvuotisessa finaalissa on yllättävän paljon henkilöitä, jotka eivät esiinny julkisissa toimissa.

– Mutta he kaikki tekevät tärkeää työtä yhteiskunnan toiminnan kannalta. Olemme saaneet siitä hyvää palautetta, että tänä vuonna äänestyksessä on runsaasti ”tavallisia” ihmisiä, Mäenpää kertoo.

Hän kokee, että positiivisimman salolaisen valinta on tärkeä kesäperinne.

– Korona-aikanakin olemme huomanneet, että yhteisössä on voimaa ja kanssaihmisiä autetaan.

– Eikä positiivisuutta voi olla koskaan liikaa, Mäenpää kiteyttää.

Äänestyksen voittaja eli vuoden 2020 positiivisin salolainen julkistetaan suorassa stream-lähetyksessä Positiivisin salolainen -Facebook-sivulla. Vielä harkinnan alla on se, missä konkreettisessa paikassa äänestystulos kerrotaan ja otetaanko paikan päälle yleisöä.

Äänestyksen järjestää Salon Nuorkauppakamari yhdessä Positiivareiden ja muiden yhteistyökumppaneidensa kanssa.

Internetissä äänestykseen voi osallistua osoitteessa http://www.jcsalo.fi/projektit/positiivisin-salolainen/

EHDOKKAAT