Yleisö on tervetullut Salon seurakunnan loppukesän konsertteihin

0
Kesän ensimmäisen yleisölle avoimen Salon seurakunnan kesäkonsertin tähdet: Saara Rauvala, Jussi Vänttinen ja Henni Isojunno. Kolmikko tarjoilee ooppera- ja liedmusiikin valikoituja klassikoita.

Koronavirus ei onnistunut tukahduttamaan täysin kulttuurikesää 2020. Salon seurakunta ilmoitti, että sen neljä jäljellä olevaa kesäkonserttia ovat yleisölle avoimia.

Kaksi kesäkuussa järjestettyä konserttia tuotettiin etätapahtumina, joiden tunnelmaan voi ottaa osaa vain videotallenteiden välityksellä.

Ensimmäisestä avoimesta konsertista nautitaan ensi sunnuntaina Uskelan kirkossa, jossa kuullaan lied- ja oopperamusiikin helmiä. Tulkitsijoina toimivat Saara Rauvala ja Jussi Vänttinen säestäjänään pianisti Henni Isojunno.

Kesäkonsertit järjestetään todennäköisesti niissä kirkoissa kuin alunperin suunniteltiin, vaikka ne pidetäänkin nyt liveyleisöille videotallenteiksi koostamisen sijasta.

– Uskelan ja Halikon kirkot ovat hyviä paikkoja, koska ne ovat niin isoja. Perttelin kirkon viimeisen kesäkonsertin suhteen pitää vielä katsoa, että järjestetäänkö se siellä vai siirretäänkö konsertti Uskelaan tai Halikkoon. Perttelin kirkko on huomattavasti niitä pienempi ja siellä on pylväitä joka puolella, pohtii Salon seurakunnan tiedottaja Ulla-Maija Kytölä.

Päätöksiä tehdään seuraavien kesäkonserttien perusteella, jotka antavat osviittaa tapahtumien kysynnästä yleisön keskuudessa.

”Peruuntuneet esiintyjät ja esitykset on toiveikkaasti buukattu jo ensi kesäksi.”

Kuusiosaiseksi typistynyt, joka toinen viikko järjestettävä seurakunnan kesäkonserttikausi jää nyt puoleen normaalista mitastaan. Tavallisesti viikoittain järjestettävä seurakunnan konserttisarja vaatii esiintyjien varaamisen jo hyvissä ajoin.

On mahdollista, että vuoden päästä tämän kesän peruuntumiset saadaan niin sanotusti takaisin.

– Koko kesän 13-osainen konserttisarja oli täysin valmiiksi suunniteltu silloin, kun koronarajoitukset iskivät ja suunnitelmat piti muuttaa. Peruuntuneet esiintyjät ja esitykset on toiveikkaasti buukattu jo ensi kesäksi, jos silloin voidaan palata normaaliin kesäkonserttisarjaan, Kytölä vinkkaa.

Lyhyemmän esityskauden lisäksi kesäkonsertit pidetään kuluvana kesänä Kytölän mukaan enemmän paikallisten nimien tähdittäminä. Mukana on silti myös jotain uutta ja muualta saapuvaa.

– Schola Sancti Henrici -yhtye ei ole ennen esiintynyt täällä, joten se on yleisölle uusi tuttavuus.

Vuonna 1999 perustetulla, gregoriaanista kirkkolaulua esittävällä lauluyhtyeellä on runsaasti konserttikokemusta eri puolilta Eurooppaa.

 

Loppukesän kesäkonsertit:

12.7. Oopperaa Uskelassa; Saara Rauvala, Jussi Vänttinen ja Henni Isojunno. Konsertti Uskelan kirkossa.

26.7. Oodi ilolle ja rakkaudelle Halikossa; esiintyjinä Salon kanttorit Lauriina Hurtig, Maria Sirén, Kaisa Suutela-Kuisma ja Samuli Takkula. Konsertti Halikon kirkossa.

9.8. Pyhän Henrikin legenda Uskelassa; Schola Sancti Henrici. Konsertti Uskelan kirkossa.

23.8. Sellojuhlaa Perttelissä; Selloduo Varonen. Konsertti on ilmoitettu järjestettäväksi Perttelin kirkossa, mutta tapahtumapaikka saattaa muuttua, jos arvioitu yleisömäärä vaatii suuremman tilan.

Kaikki konsertit alkavat kello 20. Pääsymaksua ei ole, käsiohjelma maksaa 10 euroa.