Ennakkolipun ostaneille tulee Salon Teatterissa oma sisäänkäynti

0
Seili-musikaali tulee ensi-iltaan Salon Teatterissa 12. syyskuuta. Kuvassa etualalla Sanna Suvila-Nuutinen (vas.) ja Hannele Saari, keskellä kuvaa Merita Seppälä ja takana Ami Aspelund (vas.), Emmy Welin ja Satu Lehtinen. Kuva: Jere Satamo

Salon Teatteri on varautunut laajoihin turvallisuustoimiin yleisön turvallisuuden takaamiseksi. Teatterin uusi toiminnanjohtaja Mia Kuisma kertoo tiedotteessa, että Salon Teatteri noudattaa esittävän taiteen toimijoiden yhteisiä korona-ajan turvallisuusohjeistuksia ja soveltaa niitä omiin tiloihinsa sopiviksi.

Teatteri rakentaa syksyn esityskautta varten toisen sisäänkäynnin Mariankadun sisäpihalle. Sieltä voivat tulla sisään kaikki lippunsa ennakkoon ostaneet. Tämä järjestely antaa teatterille enemmän mahdollisuuksia taata katsojien turvallisuus teatteritilassa sekä huolehtia turvavälien säilymisestä, toteaa Salon Teatterin taiteellisena johtajana 13. syyskuuta asti toimiva Pauliina Salonius.

Lisäksi sisäpihalle on tulossa ylimääräiset wc:t, joihin on käynti suoraan katsomosta, jotta teatterin varsinaiset yleisöwc:t eivät ruuhkautuisi, jatkaa Kuisma.

Katsomossa paikkanumerot eivät ole voimassa, vaan aulatyöntekijät ohjaavat yleisön istumaan niin, että seurueiden väliin jää tyhjä paikka. Lähtökohtaisesti salissa istutaan aina kaksi katsojaa vierekkäin ja jätetään seuraaviin yksi tyhjä paikka väliä.

– Ennen esitystä ja väliajalla yleisön käytössä ovat lämpiön lisäksi katsomotila ja näyttämötila. Suosittelemme myös maskien käyttöä, ja niitä voi ostaa teatterilta, Salonius mainitsee.

Teatteri on koonnut Turvallisesti teatteriin -ohjeistuksen, johon voi tutustua kokonaisuudessaan teatterin nettisivuilla tai somessa.

Salon Teatterin esityskausi alkaa Pauliina Saloniuksen ohjaamalla Seili-musikaalilla, jonka ensi-ilta on 12. syyskuuta. Seilin avoimet harjoitukset piti alun perin järjestää Taiteiden Yä -tapahtuman yhteydessä, mutta nyt ne järjestetään 3. syyskuuta. Teatteri haluaa mahdollistaa maksuttoman yleisötilaisuuden, vaikka Taiteiden Yä peruttiinkin.

Tilaisuuteen otetaan 70 katsojaa, ja paikat tulee varata etukäteen teatterin toimistolta. Paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä. Teatteri järjestää myös Seilin ennakkonäytöksen, joka pidetään 10. syyskuuta.

Yksi suurimmista muutoksista Salon Teatterin käytännöissä on se, että väliaikatarjoilut tulee syyskuussa tilata etukäteen. Teatterin kahvilasta vastaa Bizarre, jolta väliaikatarjoilut voi tilata ennakkoon sähköpostilla, puhelimitse tai paikan päällä ennen esitystä. Ennakkoon tilatut tarjoilut katetaan asiakkaalle valmiiksi. Näin vältytään ylimääräiseltä jonotukselta, sanoo Salonius.

Kuisma muistuttaa katsojia, että teatteriin voi tulla vain terveenä ja lipun voi vaihtaa maksutta toiseen esityspäivään. Teatteri tarjoaa lisäksi Seili-musikaalin käsiohjelman maksutta, ja käsiohjelman voi lukea myös sähköisenä teatterin sivuilta.

Seilin avoimet harjoitukset Salon Teatterissa 3. syyskuuta klo 19–20. Tilaisuus on maksuton, paikkavaraus: myynti@salonteatteri.com.

Seilin ennakkonäytös Salon Teatterissa 10. syyskuuta klo 19. Lipunmyynti alkaa 3. syyskuuta klo 10.