Taalintehtaan vierasvenesatamassa alkaa aallonvaimentimen ja vieraslaitureiden rakentaminen. Tavoitteena on saada laiturit asennettua syksyn aikana ja viimeistellä ne ensi kesäkauden alkuun mennessä.

Aallonvaimentimen rakentamisella suojataan Bruksvikenin tuloväylää. Samalla lisätään lyhytaikaiseen kiinnittymiseen tarkoitettujen venepaikkojen määrää. Uudet laiturit lisäävät vierassataman mahdollisuuksia ottaa vastaan eri kokoisia veneitä.
Uusi aallonvaimennin ja vierassatama muodostavat satamakokonaisuuden yhdessä DB Marinan uuden sataman kanssa.

Kemiönsaaren kunta on valinnut urakan toteuttajaksi helsinkiläisen Marinetek Finland Oy:n. Hanke on Marinetekin vuoden suurin kuntahanke tänä vuonna.

Esimerkki aallonvaimentimesta.

Marinetek valmistaa aallonvaimentimen ponttonit DB Marinan hallitiloissa ja tekee muutenkin yhteistyötä paikallisten alihankkijoiden kanssa. Asennustöissä on mukana Taalintehtaan Rakennuspalvelu, sähköasennuksissa El-Sähkö JMV ja vesiasennuksissa VVS-Sanvatek.

Kemiönsaaren kunnan hallinnoima Bruksvikenin vierassataman kehittämishanke rahoitetaan 70-prosenttisesti Euroopan maaseudun kehittämisen maatalousrahastosta. Rahoitus tulee Varsinais-Suomen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskuksen kautta.