Tero Nissinen on Salon uusi kaupunginjohtaja selvällä äänierolla – SSS seurasi valintakokousta hetki hetkeltä

9
Tero Nissinen aloittaa Salon kaupunginjohtajana ensi vuoden alussa.

Salon kaupunginvaltuusto valitsi maanantai-iltana Tero Nissisen Salon uudeksi kaupunginjohtajaksi. Nissinen voitti Anna-Kristiina Korhosen äänin 33-18.

Loppusuoralla oli kaksi ehdokasta, Salon talousjohtaja ja vs. kaupunginjohtaja Korhonen sekä Kemin kaupunginjohtaja Nissinen.

SSS seurasi valtuuston kokousta ja uuden kaupunginjohtajan valintaa hetki hetkeltä tässä jutussa. Seuranta alkoi kello 18 ja uusi kaupunginjohtaja oli selvillä noin kello 19:20. Seuranta on päättynyt.

 

 

Lue myös: Salon uusi kaupunginjohtaja on tenniksen maailmanmestari – pelasi reilu viikko sitten Jarkko Niemistä vastaan

KAUPUNGINHALLITUS käsitteli kaupunginjohtajan viran täyttöä viime maanantaina, mutta ei pannut ehdokkaita minkäänlaiseen järjestykseen. Hallitus esitti vain, että valtuusto toimittaa kaupunginjohtajan virkavaalin.

Salon kaupunginvaltuustossa on 51 valtuutettua.

Valtuuston kokous videolla:

Kaupunginjohtajaehdokkaiden haastattelu 10.8.2020:

 

Juttua päivitetty uuden kaupunginjohtaja nimellä ja äänestystuloksella kello 19:20.

9 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Tietäjä
2 vuotta sitten

Tuskin viihtyy edes yhtä kautta mikäli vanhat merkit pitää paikkansa mutta onnea uuteen tehtävään.

pertti
2 vuotta sitten

Olisin halunnut Korhosen

Olli P
2 vuotta sitten
Reply to  pertti

Niin minäkin!

Hyvä valinta
2 vuotta sitten
Reply to  pertti

Korhonen on kuitenkin ilmeisesti hyvin hoitanut nykyisen vakivirkansa, joten miksi olisi hänet siitä pois pitänyt valita? Parempi näin, saamme uuden kaupunginjohtajan asumaan Saloon, elämään kanssamme – ja ongelmissamme – koko ajan. Saa tilanteesta paremman kuvan, kun elää sen keskellä.

Kemiläinen
2 vuotta sitten

Anna-Kristiinalla aukes just paikka Kemin kaupunginjohtajaksi.

salolainen
2 vuotta sitten
Reply to  Kemiläinen

Siinähän meillä salolaisilla ole kova kaksikko: Korhonen talousjohtajana ja Nissinen kaupunginjohtajana. Kun pelaavat yhteen, niin on hyvä tilanne.

Tavis Torilta
2 vuotta sitten
Reply to  salolainen

Onnea voittaneelle. Uskoisin, että Korhonen on hyvä ja luotettava talousjohtaja, jos hän nyt vain ottaa sen tehtäväkseen edes muutamaksi vuodeksi. Saisivat Nissisen kanssa yhteistyön sujumaan meidän Salon hyödyksi ja eteenpäin pääsemiseksi.

Tervetuloa
2 vuotta sitten

Ja sitten pulinat pois kun valinta on tehty selkeällä enemmistöllä. Nyt toivotetaan uusi kaupunginjohtaja tervetulleeksi.

Lasse Reunanen / Salo
2 vuotta sitten

SSS kertoi tänään, että Nissinen mielellään aloittaisi vuoden 2021 alusta kun valinta on lainvoimainen ja lomansa sekä irtisanomisaikansa ohi. Hyvä aloitus uuteen tilikauteen kun Korhonen nyt vielä huolehtii kuluvan vuoden kaupunginjohtajan sijaisuuden. SSS urheilusivulla kertasi, että Nissinen ollut ja yhä ikäryhmässään Suomen tenniksen parhaimmistoa. Tasavallan presidentti Sauli Niinistö ollut myös aktiivinen tenniksen pelaaja Salon aikanaan – mikäli yhä ovat pelikuntoisina niin Nissisen kannattaa Niinistö kutsua Saloon tenniksen merkeissä, entiseen kotikaupunkiinsa.