Kuorma-auto törmäsi Satamakadun alikulkuun – ajoneuvo repesi pahoin

6
Vaurioitunut ajoneuvo oli turman jälkeen Satamakadun pientareella. Kuva: SSS/Marko Mattila

Kuorma-auto törmäsi torstaina iltapäivällä alikulkuun Salon Satamakadulla.

Törmäyksen seurauksena kuorma-auto vaurioitui pahoin, ja ajoneuvosta repeytyi osia tielle. Liikenne ohjattiin kiertotielle pelastustöiden ajaksi.

Rautatien alitse kulkevalla tiellä mahtuu ajamaan korkeintaan 3,5 metriä korkealla ajoneuvolla.

Ajoneuvo repeytyi törmäyksessä. Kuva: SSS/Marko Mattila
Z.Z.Zalolainen

Kas kummaa, että Salossakin sattuu tälläistä, ison maailman meininkiä.

Kaukaa viisas

Sidottu kuorma näyttää olevan

Kuka vai mikä ajoi?

Miten se kuorma-auto silleen itseksiin törmäilee? Eikö ollut kuljettajaa ollenkaan?

Oliko robottiauto vai seisontajarru pettänyt?

Vähän niin kuin välillä kuulee auton ajaneen jalankulkijan yli suojatiellä, ja oikeasti se oli auton kuljettaja, joka ajoi jalankulkijan yli.

Aika vähän niitä robottiautoja taitaa oikeasti olla liikkeellä

MasaMaikkonen

Noooo…kaikki kolarithan on autojen ajamia, jos oikein tarkaan katsot uutisia. Esim. bussi ja henkilöauto, mopoauto ja henkilöauto jne. Myös laivat ja lentokoneet joutuvat onnettomuuteen, eikä ”Kapteeni Punaparta” aja ”Kippari Vainion” kylkeen, koska eihän hän kulkeutunut henkilön kylkeen, vaan alus ajautui. Tämän asian saivartelussa menisi hyvin viikko tai pari. Tulevaisuudessa varmaankin usein erotellaan sanalla ”robottiauto” jos kyseessä ei ole ihmisen suoranaisesti kuljettama laite. Siihen asti olettakaamme, että sanalla ”autojen kolari” tarkoitetaan myös sitä, että niissä oli todennäköisesti ihmiskuljettaja, jollei erikseen mainita.

Saivartelija

Kielellä luodaan mielikuvia, mielikuvilla rakennetaan todellisuutta. Auto törmäsi jalankulkijaan, tarkoittaa että objekti törmäsi subjektiin. Autoilija törmäsi jalankulkijaan tarkoittaisi että subjekti törmäsi subjektiin.

Etäännyttämällä persoonallisuus päälleajajasta, väärintekijästä jne. rakennetaan mielikuvaa että näitä nyt vaan sattuu, kun olet jalankulkija (tai silta tässä tapauksessa).

Näillä kielikuvilla siis normalisoidaan liikennerikkomukset. Samalla liikennerikkomuksista, oli sitten ylinopeus, kännykän räplääminen tms, tehdään hyväksyttävämpää.

Ja saivartelua voi tosiaan jatkaa loputtomiin. Älkäämme kuitenkaan olettako mitään, se on ensimmäinen askel ongelmien hyväksyntään… tai oli

Irkku

Räpläsi kännyä varmaan? Tai nukahti? Vai eikö katsonut kulkukorkeutta?