Bottas päihitti Hamiltonin juhlakotikisan aika-ajoissa ja kaasutteli toista kertaa tällä kaudella ykköseksi – ”Ainoa tavoitteeni on voittaa kisa”

0

Valtteri Bottaksen mieliala nousi viikossa humauksessa formula ykkösten Britannian gp:ssä korkeuksiin. Viime viikonloppuna pettymyksekseen rengasrikon takia Silverstonessa 11:nneksi romahtanut Bottas sai hyvityksen, kun kaasutteli lauantaina samalla radalla aika-ajojen voittoon.
Helpolla kärkisija ei hellinnyt, sillä Bottas kukisti viimeisen vetonsa ansiosta tallikaverinsa Lewis Hamiltonin 0,063 sekunnilla. Hamíltonin F1-kotikisa Britannian gp on formula ykkösten 70-vuotisjuhlakilpailu.
Kolmanneksi nopeimman kierroksen Silverstonessa kaasutteli yllättäen Racing Pointin Nico Hülkenberg.

Ajoituksen mestari

Torstaina Mercedeksen kanssa vuoden mittaisen jatkosopimuksen tehneen Bottaksen vauhti oli Britannian gp:ssä kohdallaan. Hän oli Silverstonen radalla nopein kaikilla kolmella aika-ajojaksolla.
– Tuntuu hyvältä, on loistava fiilinki. Sain itsestäni ja autostani kaiken irti. Nautin ajamisesta, kun auton säädöt olivat kohdallaan, Bottas kertoi.
Bottas ajoitti aika-ajojen päätösjakson nopeimman vetonsa keskikovilla renkailla täydellisesti session loppuun.
– Tiesin, että pystyisin parantamaan aikaani. Se oli hyvä kierros, Bottas kehui.

Voitto on ainoa vaihtoehto

MM-pisteissä 30 pinnaa Hamiltonia jäljessä oleva Bottas ajoi paalulle toisen kerran tällä kaudella. Hän oli aika-ajojen nopein kauden heinäkuun alussa avanneessa Itävallan gp:ssä. Hän myös voitti Itävallan gp:n.
– On selvää, että ainoa tavoitteeni on voittaa kisa, F1-uransa 13. paalupaikan kaasutellut Bottas suunnitteli Silverstonen kilpailua.
Hän ei usko vievänsä sunnuntain kisaa läpi yhdellä varikkopysähdyksellä.
– Harkitsemme vaihtoehtoja yön yli, Bottas kertoi arvoituksellisesti.
Koronaan sairastunutta Meksikon Sergio Pereziä Racing Pointilla korvaavan saksalaisen Hülkenbergin aika-ajojen kolmossijaa varjostavat kopiointisyytökset. Kansainvälinen autoliitto FIA lätkäisi Racing Pointille perjantaina Mercedeksen formula-auton kopioinnista 15 pisteen MM-sakon ja 400 000 euron rahallisen rangaistuksen.
Kanadan Lance Stroll oli Racing Pointilla Silverstonen aika-ajojen kuudes. Surkeinta kauttaan vuosikausiin ajavan Ferrarin nelinkertainen maailmanmestari Sebastian Vettel oli vasta 12:s.

Räikkönen rämpii

Kehnosti kauden aloittaneen Alfa Romeon Kimi Räikkönen jäi aika-ajoissa viimeiseksi eli 20:nneksi. Kun myös hänen tallikaverinsa Antonio Giovinazzi karsiutui viimeistä edellisellä sijallaan ensimmäisellä jaksolla, Alfa Romeon kuljettajat eivät ole yltäneet tämän kauden aika-ajoissa kertaakaan jatkoon.
– Olemme yksinkertaisesti liian hitaita, kun muut tallit parantavat vapaista harjoituksista aika-ajoihin, Räikkönen tuskaili Alfa Romeon kilpailukyvyttömyyttä.

STT

Kuvat: