Metsä hemmottelee

0
Mustikkasato on tänä vuonna keskimääräistä parempi. Kesä on ollut suotuisa myös vadelmille.

Suomalaiset ovat viime kuukausina löytäneet luonnon koronaepidemian myötä entistä vahvemmin. Kansallispuistot, eräpolut ja muut luontokohteet ovat houkutelleet runsaasti väkeä. Luontoon ovat lähteneet nekin, jotka eivät normaalisti luonnossa välttämättä liiku.

Metsä ja luonto kiittävät tällä hetkellä löytäjiään omalla tavallaan. Metsät pullistelevat nyt marjoja, jotka odottavat ottajaansa.

Tämän vuoden mustikkasato on Luonnonavarakeskus Luken mukaan keskimääräistä parempi. Viime vuonna tilanne oli aivan toinen, sillä monet uskollisetkin mustikan poimijat joutuivat lähtemään varmoilta suosikkipaikoiltaan tyhjin ämpärein.

Tämän kevään ja kesän kelit ovat olleet mustikalle suotuisia. Loppukesän sateet ovat myös tehneet tehtävänsä, joten mustikat ovat myös varsin hyvän kokoisia.

Myös vadelmasato on tänä vuonna erinomainen. Hyvät uutiset koskevat niin puutarhoissa viljeltävää vadelmaa kuin metsissä villinä rehottavia vadelmapensaita.

Vadelmapensaat hehkuvat nyt poikkeuksellisen punaisina. Runsaan sadon lisäksi marjat ovat myös hyvälaatuisia, sillä madot ovat pysyneet vadelmista tänä vuonna poissa.

Toivoa sopii, että koronan rajoittaessa edelleen elämää yhä useampi löytäisi metsän antimet. Metsän antaman rauhan ja ilon lisäksi metsä tarjoaa ravinteikasta, puhdasta ja terveellistä satoaan. Marjojen poimiminen jos mikä on myös loistavaa hyötyliikuntaa.

Kaikki eivät metsään pääse tai halua mennä, mutta onneksi heidänkään ei tarvitse jäädä paitsi pohjoisen luonnon antimista. Kiitos hyvän sadon mustikoita ja vadelmia on nyt tarjolla runsaasti innokkailta poimijoilta.

Myyjien ja ostajien kohtaaminen on tänä päivänä myös aiempaa helpompaa. Esimerkiksi Facebookin erilaiset ryhmät ovat tällä hetkellä täynnä niin mustikoiden ja vadelmien tarjoajia kuin niitä kaipaavia.