PeU-Basketille ”kerrankin iso mies” – Saiquan Jamison otti yliopistossa enemmän levypalloja kuin teki pisteitä

0
Saiquan Jamison. (kuva: Bowien yliopisto)

PeU-Basket on tullut seitsemällä peräkkäisellä kaudellaan I divisioona B:ssä tutuksi suhteellisen pienikokoisena joukkueena. Esimerkiksi viime kaudella ryhmään hankittiin ulkomaalaispelaajaksi Trenton Thompson, joka pelasi esimerkiksi Vilppaan korisliigajoukkueessa tulleet minuuttinsa laitahyökkääjänä.

Ensi kaudeksi korin alle tulee erilaisen profiilin pelaaja. 203-senttisen ja 104-kiloisen Saiquan Jamisonin merkittävä tehtävä sekä PeU-Basketin otteluissa että Vilppaan harjoituksissa on levypallopelaaminen.

– Iso mies oli haussa ja sellainen saatiin – kerrankin. Olimme Jamisoniin yhteydessä jo alkukesästä, mutta silloin hän ei ollut vielä valmis sopimukseen. Onneksi mieli muuttui, ja hän tulee tekemään kovaa jälkeä I divisioonassa, toteaa PeU-Basketin päävalmentaja Samu Kaaresvirta tiedotteessa.

Jamison, 22, vietti yliopistouransa NCAA-liigan kakkostasolla. Siellä hän napsi enemmän levypalloja (1 082) kuin teki pisteitä (1 007). Hän olikin neljän vuoden aikana koko sarjatason ykkönen hyökkäyslevypallojen määrässä.

Jamison on saapumassa Suomeen jo elokuun aikana, jos se on koronavirusrajoitteiden puolesta mahdollista.

Perniöläisjoukkue lähtee sen osalta näillä näkymin 18. lokakuuta alkavaan kauteen nuorella pelaajistolla. Jussi Savolainen keskittyy jatkossa pelaamisen sijaan valmennushommiin, ja toinen Korisliigassakin kokenut pelaaja Sami Himberg pohtii vielä jatkoaan.

PeU-Basket oli maaliskuussa tapahtuneella viime kauden keskeytyshetkellä toisena.

Jätä kommentti