Rautalankaa, rokkia ja Baddingia – Esa Pulliainen ja Badding Rockers Someron Esakalliolla

0
Badding Rockers nousee Esakallion lavalle alkuperäisessä kokoonpanossaan. Kuvassa vuodelta 1988 Ville Uljas (vas.), Marko Haavisto, Mika Rokka ja Kuja Salmi. Kokoonpanon edellisestä keikasta on 31 vuotta.

Someron Esakallio jatkaa viikonloppuna erikoisiltojaan juhlistamalla Rauli Badding Somerjoen syntymäpäivää. Somerjoki täyttäisi ensi sunnuntaina 73 vuotta.

Perjantaina lavalla nähdään Baddingin kanssa aikoinaan keikkaillut Agentsin kitaravirtuoosi Esa Pulliainen. Pulliaisen kanssa lavalle nousevat rockpianisti ja laulaja Mr Breathless ( Marko Julkunen ), Kai Pulliainen ja Toni Liimatta.

Viime vuodet Ville Valon kanssa Baddingin hengessä keikkaillut Pulliainen lupaa Esakallion nettisivuilla perjantai-iltaan 70-lukuhenkistä rokkia ja paljon rautalankaa.

–  Nyt tuntuu oikealta hetkeltä palata nuoruuden musiikin, rokkenrollin ja rautalangan pariin, Pulliainen toteaa.

Illan aloittaa somerolainen Raulin’ Stones. Nimensä mukaisesti bändiltä kuullaan runsaasti Baddingin kappaleita laulaja Kari Luodon tulkitsemana.

Baddingin syntymäpäivänä sunnuntaina eletään nostalgisia hetkiä, kun Badding Rockers palaa Marko Haaviston johdolla lavalle. Bändin edellisestä keikasta on aikaa yli 30 vuotta.

– Soitimme tällä alkuperäisellä kokoonpanolla viimeksi vuonna 1989, sen jälkeen alkoi intti sotkemaan kuvioita. Esakalliolla olimme keikalla kesällä 1988, bändin laulaja ja basisti Haavisto muistelee.

Esakalliolla lavalle nousevat Haaviston lisäksi kitaristit Mika Rokka ja Ville Uljas sekä rumpali Kuja Salmi.

Haaviston musiikkiuralle Baddingilla on ollut ratkaiseva merkitys, mikä näkyy myös hänen ensimmäisen bändinsä nimessä.

– Kun näin Baddingin laulavan televisiossa, oli kuin minua olisi lyöty halolla päähän. Itsellä oli hirveä hinku tehdä rock’n’ rollia ja iskelmää, ja Badding näytti, miten se tehdään, Haavisto sanoo.

Badding Rockers teki aikoinaan kolme levyä, joita ei ole ollut enää aikoihin saatavilla. Toukokuussa levyt julkaistiin uudelleen. Siitä syntyi myös ajatus koota alkuperäinen kokoonpano kasaan ja tehdä muutama keikka.

– Täytin maaliskuussa 50 vuotta ja alun perin myös levyt piti julkaista silloin. Tarkoitus oli koota bändi pirskeisiin, mutta korona muutti suunnitelmat, Haavisto kertoo.

Koronan takia Esakallion keikasta tuli lopulta vanhan kokoonpanon ensimmäinen yli 30 vuoteen.

– Voisiko tälle paluukeikalle parempaa paikkaa olla kuin Somero? Tuntuu todella nostalgiselta, joten tässä mielessä sattuma hoiti homman hyvin, Haavisto fiilistelee.

Badding Rockersilta kuullaan Somerolla kahden ensimmäisen levyn (Rock ’n’ roll keijukainen ja Rauhaton sydän) kappaleita. Haavisto lupaa, että bändi nähdään keikoilla silloin tällöin jatkossakin.

– Voi olla, että teemme muutaman uuden kappaleenkin, nyt kun koronan takia on aikaa, viime vuodet Poutahaukka -bändinsä kanssa keikkailut Haavisto huomauttaa.

Ennen Badding Rockersia lavalle nousee sunnuntaina Esakallion vuosien 2017 ja 2019 musiikkinäytelmissä Baddingia esittänyt Jani Forsman. Forsman esittää ystävineen Somerjoen tuotantoa.

Esa Pulliainen ja Mr Breathless sekä Raulin’ Stones Esakalliolla pe 28.8. kello 20. Badding Rockers ja Jani Forsman su 30.8. kello 17. Liput ovelta 24 euroa.