Salolainen Patrik on Suomen nuorin ammattisijoittaja – ”Sijoittamista ei opi koulunpenkillä”

0
Patrik Strömberg nauttii sijoittamisen tarjoamasta vapaudesta ja joustavuudesta. kuva: SSS-arkisto/Jan Sundman

Yksi Suomen nuorimmista ammattisijoittajista löytyy Salosta. 19-vuotias Patrik Strömberg aloittaa syyskuun puolivälissä täyspäiväisen sijoittamisen ja treidaamisen.

Salkkari haastatteli Strömbergiä kesäkuussa (SSS 18.6.), jolloin kevään ylioppilas ei vielä ollut varma tulevaisuuden suunnitelmistaan. Nyt sijoittaminen näyttäisi vieneen voiton jatko-opiskelusuunnitelmista.

– Tietenkin lähtisin opiskelemaan, jos olisin erityisen kiinnostunut jostain alasta. Sijoittamista ei opi koulunpenkillä, vaan asiaan pitää perehtyä itsenäisesti. Lisäksi haluan rikkoa yhteiskunnan kaavaa, jonka mukaan työelämään siirrytään vasta opiskelun jälkeen, Strömberg kertoo.

Reilun vuoden ajan Strömberg on vapaa-ajallaan päivittäin seurannut osakekurssien kehitystä ja etsinyt potentiaalisia sijoituskohteita. Nyt hän on perustanut itselleen osakeyhtiön, jonka kautta on helppo pyörittää laajamittaista sijoitustoimintaa.

Syyskuussa Strömberg muuttaa Helsinkiin ja ryhtyy työskentelemään yhdessä neljän muun ammattisijoittajan kanssa.

– Meillä on yhteinen toimisto, jossa voimme vaihtaa ajatuksia keskenämme. Aluksi jokainen meistä pyörittää omaa sijoitustoimintaansa, mutta tulevaisuudessa saatamme sijoittaa myös yhteisiä varoja.

Toimiston on perustanut Nordnetin sijoitusasiantuntija Jukka Lepikkö . Strömberg tutustui Lepikköön verkossa, ja muutamien sijoitusaiheisten keskustelujen jälkeen Lepikkö pyysi Strömbergiä mukaan uuteen projektiinsa.

– Pohdin hetken, että olenko valmis muuttamaan Helsinkiin. Aika nopeasti kuitenkin tiesin, etten halua missata tällaista tilaisuutta.

– Vanhempani ja kaverini ovat tukeneet minua päätöksessäni lähteä sijoittamisen perässä pääkaupunkiseudulle. Kukaan ei ainakaan ole päin naamaa tullut ihmettelemään valintojani, Strömberg naurahtaa.

Strömberg uskoo, että kollegoiden tuki auttaa häntä tekemään tulevaisuudessa entistä parempia sijoituksia.

– Omia kauppoja tulee pohdittua tarkemmin, kun ne joutuu selittämään ja perustelemaan muille sijoittajille. Uskon, että se vähentää hutiostoksia.