Salon ampumavälikohtaus sai alkunsa romanipariskuntien välisestä riidasta

0
kuva: SSS-arkisto/Kirsi-Maarit Venetpalo

Myöhään eilisiltana tapahtuneen ampumavälikohtauksen taustalla on kahden romanipariskunnan välinen riitatilanne. Tämä selviää Lounais-Suomen poliisilaitoksen tiedotteesta.

Tapaus sattui Salon paikallisbaarin sisäpihalla noin klo 22.50. Hätäkeskus sai ilmoituksen laukauksista baarin pihalla sekä siitä, että tekijä on poistunut paikalta.

Baarin järjestyksenvalvoja kertoi poliisille, että tapahtumat olivat saaneet alkunsa kahden romanipariskunnan välisestä riidasta.

Tilannetta rauhoittaakseen järjestyksenvalvoja oli poistanut toisen pariskunnan ulos baarista. Samaan aikaan toinen seurue oli poistunut ulko-ovesta baarin sisäpihalle.

Baarista poistettu romanimies pääsi kuitenkin tunkeutumaan takaisin sisälle baariin. Hän jatkoi matkaansa toisen pariskunnan perään sisäpihalla, minkä jälkeen järjestyksenvalvoja kuuli laukauksia.

Poliisi saapuessa paikalle selvisi, että baariin tunkeutunut romanimies oli ampunut toista romanimiestä. Laukaukset olivat osuneet vatsaan ja käsivarteen.

Tekijä oli ehtinyt poistua paikalta, mutta poliisi otti hänet kiinni myöhemmin torstai-iltana. Häntä tullaan esittämään vangittavaksi.

Teosta epäillään 80-luvulla syntynyttä, salolaista romanimiestä. Tapausta tutkitaan parhaillaan tapon yrityksenä ja ampuma-aserikoksena.

Ampumavälikohtauksessa haavoittuneen romanimiehen tila on tällä hetkellä hyvä.

Teon motiivista ei vielä ole tietoa, eikä poliisi ei tässä esitutkinnan vaiheessa tiedota asiasta enempää.

 

14.8.2020 klo 11:15 Juttua muokattu.