Salon kaupungin vapaa-ajan opasta ei jaeta tänä syksynä koteihin – kansalaisopiston kurssi-ilmoittautumiset avautuvat tänään

0
Salon kansalaisopisto toimii pääosin Ylhäistentiellä. kuva: SSS-arkisto/Minna Määttänen

Tänä syksynä Salon kaupungin vapaa-ajan vihkosta ei säästösyistä jaeta suoraan asukkaiden koteihin.

Salo vapaalla -oppaasta löytyvät tiedot sekä Salon kansalaisopiston kursseista että kaupungin muista vapaa-ajan palveluista.

– Oppaan sähköistä versiota voi selata kaupungin verkkosivuilla. Paperisia vihkosia on jaossa rajoitettu määrä kirjastoissa, kaupungintalolla ja muissa palvelupisteissä, kertoo Salon kansalaisopiston rehtori Päivi Pölönen .

Kansalaisopiston ensimmäiset kurssi-ilmoittautumiset avautuivat tiistaina, ja kursseille voi ilmoittautua puhelimitse tai verkossa Hellewi-järjestelmän kautta.

Ilmoittautumisia otetaan vastaan siihen asti, kunnes kurssit ovat täynnä. Senkin jälkeen on mahdollista ilmoittautua odottamaan vapautuvaa paikkaa varasijalle.

– On jännittävää nähdä, miten nopeasti kurssit täyttyvät ja millainen syksy on tulossa. Olemme saaneet paljon palautetta, että ihmiset haluavat päästä takaisin opintojen pariin ja näkemään tuttuja, Pölönen pohtii.

Näillä näkymin kansalaisopiston kurssit aloitetaan lähiopetuksena. Salo vapaalla -oppaasta löytyvissä kurssikuvauksissa kerrotaan, miten kurssit jatkuvat mahdollisten koronarajoitusten jälkeen.

– Seuraamme tarkasti viranomaisohjeita ja olemme lisänneet verkkokurssien määrää. Lähiopetuksessa olemme pienentäneet ryhmäkokoja ja järjestelleet luokkatiloja uudelleen niin, että voimme huolehtia riittävistä turvaväleistä, Pölönen toteaa.

Kansalaisopisto ei suosittele riskiryhmäläisiä osallistumaan kursseille. Pölönen kuitenkin painottaa, että jokainen tekee itse päätöksen osallistumisestaan ja kaikilla kursseilla kiinnitetään erityistä huomiota hygieniasta huolehtimiseen.

– Olemme miettineet, että esimerkiksi kutomossa voitaisiin työskennellä useammassa vuorossa, Pölönen suunnittelee.

Lisäksi Salon kansalaisopisto järjestää syksyn aikana Ylhäistentien toimipisteessä useita maksuttomia yleisöluentoja. Luennoilla käsitellään hyvinvointi- ja ympäristöteemoja.

11.8.2020 klo 10.20 Juttuun lisätty hyperlinkki.