Salon kaupunki aloitti kasvomaskien jakelun

6

Salon kaupunki on aloittanut valtioneuvoston suosituksen mukaisen kasvomaskien jakelun koronaviruksen leviämisen ehkäisemiseksi. Suosituksen mukaan kasvomaskeja jaetaan veloituksetta vähävaraisille ja kaikkein haavoittuvimmassa asemassa oleville.
Salon kaupunki tiedotti kasvomaskien jakelun aloittamisesta maanantai-iltana.
Salon kaupunki jakaa tällä hetkellä kasvomaskeja kaupungintalolla sekä infopisteessä että sosiaalipalvelujen palveluohjauspisteissä. Kaupungintalo on avoinna maanantaista torstaihin klo 8.00 – 16.00 ja perjantaina klo 8.00 – 14.45.
Loppuviikosta jakelu laajenee kaupungin muihin palvelupisteisiin ja seurakunnan diakoniatyöhön. Jakelun laajenemisesta tiedotetaan tarkemmin myöhemmin.
Valtioneuvosto antoi torstaina 13.8. suosituksen kasvomaskien käytöstä erityisesti joukkoliikenteessä ja tilanteissa, jossa suositellun turvavälin pitäminen ei onnistu.

6 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Olli P.
1 vuosi sitten

Mihin vedetään raja ”vähävarainen” tai kuka on ”haavoittuvimmassa” asemassa oleva?

Niin siinä käy
1 vuosi sitten
Reply to  Olli P.

Jos ei paikalla ole mainintaa, keille jakelussa olevat maskit ovat lähinnä tarkoitetut, niin siellähän porukat käy hakemassa nyt, kun sana on jo kiertänyt.

yks mamma
1 vuosi sitten

Jos todellinen tarve maskien käytölle tulee esim busseissa, niin perhe, jossa kouluikäisiä useampia kuin yksi koulukyydityksissä, on melkoinen määrä maskeja oltava kotona. Ja jos vanhemmillakin on niiden käyttöön suositus. Nä i l l e p e r h e i l l e minä soisin kaupungin jakamien maskien järjestyvän sekä riittävän. Yhden 10 kpl:n pakkauksen m u u t voivat o s t a a i t s e.

EttMääIhmettele
1 vuosi sitten

Kaupoista olen kysellyt. Prismassa lauantaina ei maskeja, Tokmannit ei ole eikä tietoa milloin lisälähetys, Sokos maanantaina noin 7 euron kangasmaskeja, Vanhasta Apteekista sain kymmenen kappaleen pakkauksen ihan kiinalaisia.

Mistä niitä Salossa voi ostaa? Tai jos ei maskeja, en sitten mene mihinkään ruuhkaiseen tilaisuuteen.

Murr
1 vuosi sitten

Ei minkään kaupan varastot riitä, kun ihmiset alkavat paniikissa hamsteroimaan tavaraa ”varmuuden vuoksi”.

Hölmöimmät ajelevat nyt ostamassa niitä lääkkeitäkin toiseen kaupunkiin asti. Parin viikon päästä maskeja on sitten paalikaupalla hyllyissä, kun hamstereilla on kotihyllyssä riittävästi.

EttMääIhmettele
1 vuosi sitten
Reply to  Murr

Hamstereita minäkin olen epäillyt liikkeellä olevan. Sitten joskus perikunnat löytävät niitä kaappien hyllyiltä käyttämättöminä.