Salon perinteiset syysmarkkinat saatetaan perua

11
Kuvaa viime vuoden syysmarkkinoilta. SSS-arkisto.

Salon kaupunginhallitukselle esitetään Salon tämän vuoden syysmarkkinoiden peruuttamista. Taustalla ovat koronaviruspandemiasta johtuvat syyt.

Salon perinteiset syysmarkkinat on järjestetty torilla vuosittain syys-lokakuun vaihteessa. Tänä syksynä ajankohdaksi oli päätetty 1.–3.10.

Nykyiset koronarajoitukset koskevat yli 500 henkilön yleisötapahtumia. Aluehallintovirastojen antamien määräysten mukaan yli 500 henkilön yleisötilaisuuksissa on pystyttävä noudattamaan suositeltua 1–2 metrin turvaetäisyyttä koko tapahtuman ajan, mukaan lukien tapahtumaan saavuttaessa ja sieltä poistuttaessa. Tungoksia tai tiiviitä jonoja ei saa muodostua tapahtuma-alueelle missään vaiheessa.

Salon markkinoiden vuotuisen kokonaisosallistujamäärän arvioidaan olevan noin 10 000 henkilöä. Markkina-alueella on noin 400 myyntipaikkaa, minkä johdosta paikalla olevien myyjien määrä on myös huomattava.

Salon kaupungin tiedotteessa todetaan, että markkinoiden kaltaisissa tapahtumissa mahdollisten korona-altistusten ja tartuntaketjujen selvittäminen on käytännössä mahdotonta. Tiedotteessa huomautetaan, että markkinoille saavutaan ja poistutaan eri suunnista, sillä maksullisille tapahtumille tyypillisiä sisäänkäyntiportteja ei ole.

Myöskään markkinoille osallistuvista ei pidetä kirjaa myyjiä lukuun ottamatta.

Tiedotteessa sanotaan, että tapahtumajärjestäjän on noudatettava viranomaisten antamia määräyksiä ja ohjeita, jotta tapahtumaan osallistuvien henkilöiden turvallisuus voidaan taata ja koronaviruksen leviäminen ehkäistä.

Kaupunginhallitus päättää Salon markkinoiden perumisesta ensi viikon maanantain kokouksessaan.

Salon markkinoiden vuotuisen kokonaisosallistujamäärän arvioidaan olevan noin 10 000 henkilöä.

Salon markkinaperinne johtaa kauas 1600-luvulle. Vuodesta 1906 lähtien markkinatoiminta on painottunut syksyyn.

Salon syysmarkkinat on ollut tyypillisesti Tivoli Sariolan kiertueen viimeinen etappi ennen talvilomille vetäytymistä. Tänäkin vuonna tivolin on tarkoitus saapua markkinakansaa viihdyttämään.

Karanteeni

Olen kanssa samaa mieltä, että on peruttava. Tuollainen tapahtuma kostealla ilmalla on kunnon viruslinko. Muutoinkin välivuosi voi tehdä hyvää.

Volkan

Tiedätkö, mihin Suomi on ajautumassa?

Salo hiljentyy

Ymmärrettävää. Mutta miten monen tapahtuman kanssa mahtaa ensi vuonna käydä näin: järjestetäänkö enää, kun ei viime kerrallakaan järjestetty?

Korona tulee katkaisemaan monta pitkää perinnettä. Kysymys kuuluukin, ilmaantuuko uusia tilalle?

Maltetaan

Nyt on niin monet tapahtumat peruutettu koronan takia koko Suomessa, ettei Salon syysmarkkinat ole puolusteltava poikkeus.

Perutaan markkinat tänä vuonna eli ei oteta riskiä koronatartuntoihin. Ja pidetään huoli, että vuoden kuluttua ei ole esteitä markkinapäivien viettoon.

Penkkiurheilja

Turha se on markkinoita perua. Ei peruttu Salo Volleytakaan.

Timo

Olen samaa mieltä, markkinoita ei tarvitse perua. Maskit kehiin.

Järki

Huh huh! Helposti leviävä, pahimmillaan tappava virus ja markkinat pitäisi saada.

Sehän on vihon viimeinen paikka mihin kannattaisi mennä.

Tavis torilta

Parempi perua vaan. Voisiko olla niin hyvä tuuri Volleyssa ollut, ettei tartuntoja tullut. Tai ne ovat siinä 41:ssä, joka tänään julkistettiin?

Monethan olivat muualta pelaamaan tulleita. Varman päälle: ei syysmarkkinoita tänä vuonna.

Tavis torilta

Kannatan syysmarkkinoiden peruuttamista tänä syksynä, kun koronatartunnat ovat lisääntymässä päivittäin, vaikkei juuri Salossa olekaan.

Minä en ainakaan markkinoille mene, ja on todella ikävää, jos joillekin tutuille tartunnat iskisivät.

Pidetään nyt vaan tiukkaa linjaa: ei koronaa tänne!

Yks salolainen

Toivottavasti ei peruta, markkinat olisivat toivottu valonpilkahdus Salolle pimeään syksyyn nyt, kun iltatoritkin peruttiin. Ja kyseessähän on ulkotila.

Sitä paitsi pidettiinhän Salo Volleykin.

Joku vaan

Toivon todella, että ei peruta. Se jatkaisi Salon näivettymistä näin muutenkin vaikeina aikoina.

Eihän Salossa ole edes uusia koronatapauksia ollut kuukausiin.