Salossa yksi uusi koronatapaus, Suomessa yhdeksän uutta

9
Koronavilkkusovellus tulee käyttöön tänään. Sovelluksen käyttäjä voi saada tiedon mahdollisesta altistumisestaan koronavirukselle sekä tietoa siitä, miten hänen tulisi toimia. Lehtikuva/Roni Rekomaa.

Salossa on havaittu yksi uusi koronatapaus, ilmenee Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen julkaisemasta karttasovelluksesta. Salossa koronatapausten yhteismäärä nousi nyt 55:een.

Varsinais-Suomessa on raportoitu myös toisesta uudesta koronatapauksesta Liedossa.

Suomessa on kaikkiaan 9 uutta koronaan sairastunutta. Maanantaihin mennessä on kerrottu kaikkiaan 8 086 koronatapauksesta. Niistä 2 947 on ollut Helsingissä.

Varsinais-Suomessa tartunnan saaneita on ollut kaikkiaan 488.

SALOSSA uusia koronatapauksia ei todettu viime viikolla lainkaan. Viimeisin uusi koronatartunta on Salossa kirjattu edellisen viikon keskiviikkona. Sitä ennen edellinen positiivinen koronatestitulos todettiin Salossa 16. elokuuta.

Suuri osa koronavirustartunnan saaneista Varsinais-Suomessa on nuoria aikuisia, kertoi Varsinais-Suomen sairaanhoitopiiri viime viikolla. Valtaosa, noin 70 prosenttia, tartunnoista on johdettavissa ulkomaille. Lisäksi joukossa on perheiden sisäisiä tartuntoja.

Varsinais-Suomen sairaanhoitopiiri on luvannut lisää koronavirustestauskapasiteettia tällä viikolla.

 

Koronaviruksen tartuntaketjujen jäljittämiseen tarkoitettu Koronavilkku-sovellus Googlen sovelluskauppoihin ladattavaksi tänään aamupäivällä. Myös Applen sovelluskauppaan sen pitäisi tulla tämän päivän aikana.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) kertoi aiemmin Twitterissä sovelluksen tulevan ladattavaksi kello 14.

Koronavilkku tunnistaa toistensa läheisyydessä olleet puhelinlaitteet ja ilmoittaa altistuneille, jos jollain käyttäjistä todetaan koronavirustartunta. Sovellus ei kuitenkaan kerro mistä, milloin ja keneltä tartunnan olisi voinut saada.

Tietoja henkilöstä tai laitteen sijainnista ei tallenneta, vaan lähekkäin olevat puhelinlaitteet vaihtavat keskenään ainoastaan numerotunnisteita. Sovelluksen käyttäminen vaatii puhelimen bluetooth-yhteyden pitämistä päällä.

Kun sovellusta käyttävä ihminen saa positiivisen koronatestituloksen, hän saa terveydenhuollosta tarkistuskoodin, jonka syöttää sovellukseen. Tämän jälkeen tartunnalle altistuneet henkilöt saavat tiedon asiasta.

Koronavilkun kehitti kilpailutuksen tuloksena teknologiayritys Solita. Taustalla toimivan järjestelmän on toteuttanut Kela.

THL kertoo tänään iltapäivällä sovelluksen toiminnasta ja sen merkityksestä hallituksen hybridistrategiassa.

Syksyn tullen

Näin se korona pikkuhiljaa hiipii Saloon, onko City – vai lähialueilla, sitä arvailemaan. Torikahviloissa ei paljoa tehty kesän aikana tartuntojen estämiseksi. Pöytiä ei vähennetty enkä myöskään pyyhkijöitä nähnyt milloin siellä istuin. Käsidesipullot pöydissä sentään. Nyt vain koronavilkku sovellus puhelimeen ja maailma pelastuu!

Rita

Mahtaako Salon kaupunkikin vaatia, että työntekijät lataavat koronavilkun työpuhelimeen? Entä sitten ne, jotka eivät sitä älyä nettiyhteyksillä näytä yhäkään saavan? Ovat siten yhä taas eriarvoisessa asemassa ja alttiimpia saamaan taudin kuin toiset työntekijät, kun ei koronavilkku välky niiiden luureissa…

Jukka

Niin, siis ei se sovellus sinua koronalta pelasta. Yhtä alttiina olet sille kuin ennen sovellustakin. Sovelluksesta on apua vain, kun tiedotetaan, jos olet saattanut altistua virukselle. Tällä tavalla rajoittaa sitä määrää, kenet sinä mahdollisesti altistuneena saatat tartuttaa. Edelleen parhaimmat keinot koronaa vastaan on pestä kädet saippualla, yskiä hygienisesti ja huolehtia etäisyydestä muihin ihmisiin.

Rita

Kyllä mä sen nyt tiedän, mutta lainatakseni uutisointia: ”Jos ei käytä sovellusta, saa tartunnan ja levittää sitä työpaikalla, niin siinä joudutaan miettimään, onko työntekijä syyllistynyt siihen ettei huolehdi työturvallisuudesta.” Varmaan sitten keksitään syy syytellä tästä asiasta? Tässäpä mietittävää sinullekin. Ei tähän ne käsidesit ym. enää sitten auta.

Hmm

Eipä se koronavilkku taida nettiyhteyksiä vaatia. Bluetoothin kyllä. Ja eipä niitä älyluureja jaella sellaisille työntekijöille, jotka sitä ei tarvitse. Ei jokaisella siivoojalla ja keittäjällä tarvitse olla kaupungin tarjoamaa älylaitetta. Jos työtehtävät eivät sitä vaadi, niin miksi kaupunki maksaisi puhelimen taskussa kannettavaksi? Koronavilkun saa kuitenkin siihen omaan älylaitteeseen. Halvimmillaan taitavat maksaa muutamia kymppejä. Luulisi työssäkäyvällä olevan sellaiseen varaa. Jos säästää 5€ kuukaudessa, niin 10 kuukaudessa voi jo ostaa. Toimeentulotuella elävältä uskoisin ettei ole välttämättä varaa omaan puhelimeen, mutta siihenkin voi saada maksusitoumuksia. Jos kaupungin hommissa on, niin pienellä suunnittelulla varmasti saa oman puhelimen. Eikä tarvitse haukkua kaupunkia siitä ettei ostele kaikille… Lue lisää »

Rita

Ei vanhoissa nokioissa mitään bluetootheja oo ollut ikinä. Kyllä tarvitaan joka päivä puhelinta juuri työkäyttöön ja pitäisi käyttää outlook-kalenteria ym., ja puhelinluettelokin nykyään sähköinen eli sitäkään ei ole nokioissa. Kyllä se, että työnantaja ei tarjoa työvälineitä vuosien kinumisen jälkeen, on suoranaista työpaikkakiusaamista, kun se vanha nokialainen jo irtisanoikin itsensä. Ihan on aihetta haukkuun jo tällä pelillä. Muut saa uusia puhelimia jo kuinka monetta kertaa, ja uudemmat mallit, kun tulee markkinoille. Et silleen, mutta tätä tuskin moni muu joutuukaan kokemaan. Joku saa kiksit tästäkin aivan varmasti.

Juha

Hygieniaohjeet on hyvin selkeät.

keijo.k

Kuten tuntuu olevan joidenkin itsekkyydenkin suhteen ?

Hiiru

Kukaan ei huomaa, että Salossakin on alkanut 5G-paistatus, kun kaikki pyörii 2-aallossa ja koronavilkuttelussa. Näin me menetetään tulevaisuus…lapset, pörriäiset ym. Toivottavasti terveydenhoitohenkilöstö on varautunut tulevaan?