Salossa yksi uusi koronatartunta

6

Salossa on kirjattu yksi uusi koronavirustapaus. THL ilmoitti lisäyksestä keskiviikkona 19. elokuuta.

Tartuntoja on nyt todennettu kaikkiaan 54. Koko maassa vahvistettuja tapauksia on 7 805.

Edellinen positiivinen koronatestitulos todettiin Salossa 16. elokuuta.

Että Mää Ihmettele

Salossa oli 52 tartuntaa tosi pitkään, mUtta viime viikolla +1 ja tällä viikolla +1 on kaksi tartuntaa.

Eli nyt saa unohtaa taas bileet ja pippalot. Torillakin istutaan paikoin liian lähekkäin. Asetelkaa pöytiä vähemmän ja harvempaan.

Jenny Korhonen

Kiinnostaisi tietää, että montako testiä tehdään per päivä Salossa.

Hoidetaan tilanne

Ja montako ehdit altistamaan, ennenkuin oireisena pääset testeihin. Tieto Halikon liikuntasalista ja kellonajasta oli hyvä., Siellä silloin olleet voivat tarkkailla itseään ja antaa tietoa muille tapaamilleen . Se on tosi ikävä tilanne, uskoisin. Vielä ikävämpää, jos tartuntoja tulee ympäristöömme lisää.

Maija

Toinen, mikä kiinnostaisi tietää: miten autottoman kulku tai kuljetus testiin onnistuu? Julkisilla? Taksilla? Kela-kyydillä?

Kela-kyyti olisi äkkiä ajatellen loogisin vaihtoehto. Ei vain taida kuljettaa Turkuun asti, kun sinne pääsee julkisilla. En ainakaan ole kuullut, että Salossa edes testattaisiin joka päivä.

Keväästä ei opittu mitään

Salo Volley oli todella hyvä järjestää tälläisenä tautiaikana, ihme ettei tullut tartuntoja.

Sen siitä saa, kun on pakko lähteä ulkomaille, kaikki uudet tapaukset kumminkin tuotu ulkomailta.

Eli keväisestä ei opittu yhtään mitään, ja hyvässä lykyssä taudin tuovat takaisin samat, jotka toivat sen keväällä. Vaikka olet taidin sairastanut, mistä sitä tietää, vaikka sitä voisi tartuttaa oireettomana.

Hoidetaan tilanne

Sitähän on tapauksia, että jopa oireeton on ollut tartuttajana. Esimerkiksi sukujuhliin on kutsuttu vieras mennyt oireettomana, ja päivän parin päästä ovat todennetut oireet ilmenneet. Tuskin hän oirehtivana olisi tilaisuuteen mennyt.