SDP:n suosio jatkuu

0
Keskustan puheenjohtajuudesta kilpailevat muun muassa tiede- ja kulttuuriministeri Annika Saarikko ja nykyinen puheenjohtaja, kansanedustaja Katri Kulmuni. Ainakaan vielä puheenjohtajakisa ei ole lisännyt keskustan kannatusta.

Ylen tuore gallup kertoo päähallituspuolue SDP:n suosion vahvistuneen entisestään. Puolueen kannatus on 23,4 prosenttia, ja nousua 1,5 prosenttiyksikköä.

Myös toisena oleva perussuomalaiset on lisännyt kannatustaan. Sen sijaan puheenjohtajakilpailuun valmistautuva keskusta rypee edelleen pohjamudissa.

Pääministeripuolue SDP:lle kirjattiin Ylen elokuun gallupissa ennätyskorkea kannatus. Puolueen suosio ehti jo hieman notkahtaa, mutta nousi taas heinä-elokuussa tehdyssä kyselyssä.

Kysely osuu samaan aikaan, kun EU:n huippukokouksessa sovittiin EU:n budjettiraameista ja elvytyspaketista. Pääministeri Sanna Marin joutui arvostelun kohteeksi, kun oppositiopuolueet haukkuivat kallista pakettia.

Kansalaiset eivät näytä kääntäneen Marinille ja EU-paketille peukaloa alaspäin, sillä SDP vahvisti kärkipaikkaansa puoluegallupissa.

EU-pakettia arvostellut perussuomalaiset nosti sekin kannatustaan. Puheenjohtaja Jussi Halla-aho ryöpytti pääministeri Marinin neuvottelemaa elvytyspakettia kovin sanoin.

Ylen gallupissa perussuomalaisten kannatus on 18,9 prosenttia, jossa on nousua 0,8 prosenttiyksikköä.

Kokoomus on kolmantena 17,3 prosentin kannatuksella, laskua 0,6 prosenttiyksikköä.

Keskustan tilanne on edelleen vaikea. Puheenjohtajataistelun alkutahdit ehtivät jo vaikuttaa tässä kyselyssä, mutta taistelu ei tuonut puolueelle toivottua kasvua. Keskusta kyntää edelleen poikkeuksellisen heikoissa kannatuslukemissa.

Nyt keskustalle mitattiin 10,5 prosenttia, jossa on pudotusta 0,9 prosenttiyksikköä. Vihreät nousi keskustan ohi neljännelle sijalle 11,6 prosentin kannatuksella.

Näyttää siltä, että keskusta on jumittunut noin 11 prosentin kannatukseen, joka hieman vaihtelee kuukaudesta toiseen. Mitään nousun merkkejä ei ole näkynyt.

Kuka sitten valitaankin keskustan johtoon, häntä odottaa vaikea tehtävä puolueen nostamisessa takaisin suurten joukkoon.