Someron kaupunki selvittää tällä hetkellä erilaisia vaihtoehtoja uuden palvelutalon rakentamiseksi keskustaan terveyskeskuksen tuntumaan. Someron kaupunginjohtaja Sami Suikkanen kertoo, että kaupunki käy markkinavuoropuhelua mahdollisten rakentajien kanssa.

– Tavoitteena on, että kilpailutus saataisiin käyntiin vielä tämän vuoden puolella, Suikkanen sanoo.

Someron kaupunki joutui palaamaan asiassa lähtöruutuun, kun yksityinen terveysalan jätti Mehiläinen ilmoitti keväällä, ettei se rakennakaan Somerolle uutta palvelutaloa.

Mehiläisen oli määrä rakentaa Somerolle 60-paikkainen talo, jonka toimintaa se olisi itse pyörittänyt. Talon paikoista 45 olisi ollut tehostetun palveluasumisen paikkoja. 15 paikkaa olisi suunnattu asukkaille, jotka eivät tarvitse ympärivuorokautista hoitoa.

Someron kaupunki etsii palvelutalolle nyt toista yksityistä rakentajaa. Mehiläiseen verrattuna lähtökohta on nyt kuitenkin toinen, sillä kaupunginvaltuuston kesäkuussa tekemän linjauksen mukaan kaupunki vastaa itse uuden talon toiminnasta.

Kaupungin tavoitteena on saada 50–60-paikkaisen palvelutalon toiminta pyörimään vuoden 2023 alkuun mennessä. Nykyisten suunnitelmien mukaan sosiaali- ja terveystoimen palvelut siirtyvät tuolloin kunnilta maakuntien vastuulle.

– Talo pitäisi saada aika pikaisesti tekoon, mutta kunnolla on hanke tietysti suunniteltava ja valmisteltava, Suikkanen huomauttaa.