Someron liikuntakoordinaattoriksi 35 hakijaa – Salon Saku Nikkanen haasteltavien joukossa

0
Someron kaupunki vastaa ensi vuoden alusta alkaen jälleen itse liikuntapalveluista ja liikuntapaikkojen hoidosta. Kuva: SSS-arkisto/Minna Määttänen

Someron kaupungin perustama uusi liikuntakoordinaattorin toimi kiinnosti hakijoita. Liikuntapuolen esimiehen tehtävään tuli kaikkiaan 35 hakemusta. Someron sivistystoimenjohtaja Minna Mäkelä-Rönnholm on määrään todella tyytyväinen.

– Hakijoiden joukossa on myös paljon hyviä hakijoita, Mäkelä-Rönnholm huomauttaa.

Haastatteluun on valittu neljä hakijaa. He ovat Salon kaupungin liikunnanohjaaja Saku Nikkanen, Forssan kaupungin vastaava liikunnanohjaaja Liisa Ojala, Pirkkalan kunnan liikuntakoordinaattori Saija Ahola ja Asikkalan kunnan liikunnanohjaaja Aku Laaksonen.

Someron sivistyslautakunta haastattelee loppusuoralle päässeet ehdokkaat ensi viikolla.

– Lopullisen valinnan aikataulu riippuu sitä, lähetetäänkö hakijoita myös soveltuvuustestiin, Mäkelä-Rönnholm toteaa.

Liikuntakoordinaattori toimii liikuntapalveluiden esimiehenä sekä vastaa liikuntapalveluiden järjestämisestä ja kehittämisestä. Hän myös valmistelee liikunta-asiat päätöksentekoon.

Someron kaupungin liikuntapalveluista ja liikuntapaikkojen hoidosta on vastannut pitkään seurojen muodostama Someron Liikunta. Yhdistys perustettiin tehtävää varten vuonna 1995.

Ensi vuoden alusta alkaen liikuntapalveluista ja liikuntapaikoista vastaa jälleen kaupunki. Someron Liikunnan työntekijät siirtyvät kaupungin palvelukseen vanhoina työntekijöinä.

Someron Liikunnan toiminnanjohtajana vuodesta 2010 toiminut Veera Hälli aloitti tässä kuussa yhdistystoiminnan, tiedon ja vertaistuen keskuksen Salon Sytyn toiminnanjohtajana.