Päällystystyöt kantatie 52:lla eli Somerontiellä hidastavat liikennettä vanhan ykköstien eli maantien 110 ja Piihovin liittymän välillä. Tietyöt aloitettiin tiistaina jyrsinnällä, joka haittaa liikenettä vakavasti edelleen.

– Jyrsintä on tehtävä päiväsaikaan, mutta päällystystä tehtäessä tieltä ollaan ruuhka-aikaan poissa, lupaa Varsinais-Suomen ely-keskuksen vastaava päällysteinsinööri Tero Ahokas.

– Silloin asvaltointikalusto tulee paikalle iltakuuden aikaan, hän kertoo.

Toistaiseksi liikenne on jumiutunut töiden takia moottoritien Piihovin liittymän molemmin puolin. Päällystystöitä tehdään vajaan neljän kilometrin matkalla.

Päällystystyöt kestävät viikon verran, joten valmista pitäisi olla viimeistään viikonloppuna.

Ely päällystää liikenteellisesti vilkkaimmat kohteensa yötyönä liikennehaittojen vähentämiseksi. Niiden tarvetta harkitaan tarkkaan, koska yöaikaan tehtävien päällystystöiden kustannukset ovat korkeat ja niihin sisältyy suurempi työturvallisuusriski. Esimerkiksi moottoritien päällystystyöt tehdään yöaikaan.

1 Comment
Inline Feedbacks
View all comments
Kuntalainen K
2 vuotta sitten

Uutta päällystettä näyttää tulevan todella ohut kerros. Nykyisellä liikennemäärällä se tuskin kauaa kestää. Toivottavasti ratkaisu indikoi, että Mahtinaisentie saa piankin jatkoa suoraan joen yli Somerontielle.