SPR:n verenluovutustilaisuus Salossa keskiviikkona – ajanvarausta toivotaan etukäteen

0

Suomen Punaisen Ristin (SPR) veripalvelu järjestää luovutustilaisuuden Salossa keskiviikkona 12. elokuuta. Luovutuspaikkana on VPK:n talo.

Veripalvelu suosittelee kaikkia verenluovuttajia varaamaan ajan luovutukseen etukäteen. Pandemian vuoksi käyttöön otettu ajanvaraus mahdollistaa turvavälien noudattamisen. Ajanvarauksella pystytään myös ennakoimaan luovutusten määrää. Tasainen luovuttajamäärä on tärkeää, jotta verivalmisteet voidaan käyttää mahdollisimman tehokkaasti potilaiden käyttöön.

Jos aikoja on vapaana ja turvavälit on mahdollista toteuttaa, verenluovuttaja voidaan ottaa sisään oveltakin. Tähän vaikuttaa kuitenkin esimerkiksi se, onko tiloissa paljon muita kuin verenluovuttajia. SPR suosittaakin ajanvaraamista etukäteen.

SPR kertoo tiedotteessaan, että verenluovutuspaikoilla muutettiin useita käytäntöjä keväällä koronapandemian vuoksi. Yksi näkyvimmistä oli ajanvarauksen laajeneminen. Aiemmin aika oli mahdollista varata ainoastaan verenluovutustoimistoihin ja muutamilla pilottipaikkakunnilla myös verenluovutustilaisuuksiin. Koronavarotoimien myötä ajanvaraus laajeni koskemaan kaikkia verenluovutuksia.

– Ajanvarauksella voimme rajoittaa tiloissamme samaan aikaan olevien määrää ja pitää näin huolta etäisyyksistä, meidän kaikkien turvaksi. Lisäksi ajanvaraus nopeuttaa luovuttajan käyntiä, sillä ruuhkia ei enää muodostu. Ja mikä tärkeintä, ajanvarauskäytäntö auttaa Veripalvelua mitoittamaan päivittäisen luovuttajamäärän juuri potilaiden senhetkistä tarvetta vastaavaksi, kertoo Lahden veripalvelutoimiston vastaava hoitaja Tarja Järvinen SPR Veripalvelun tiedotteessa. (SSS)

SPR:n Veripalvelun verenluovutustilaisuus Salossa keskiviikkona 12. elokuuta kello 13–18 osoitteessa VPK:n talo, Asemakatu 3. Ajan voi varata osoitteesta: veripalvelu.fi/ajanvaraus