Tänä vuonna 15-vuotista taivaltaan juhlistava Virtuoso julkaisee uutta musiikkia

0
Topi Lehtomäki (vas.), Roope Pelo, Juhana Sunninen ja Riku Pelo muodostavat Virtuoso-lauluyhtyeen. kuva: SSS-arkisto/Minna Määttänen

Lauluyhtye Virtuosolta kuullaan uutta musiikkia viiden vuoden tauon jälkeen. Salolaistenori Roope Pelo kuvailee elokuun lopussa julkaistavaa Maailman ääriin -singleä kauniiksi ja mahtipontiseksi.

– Olemme pitkään halunneet julkaista uutta musiikkia. Nyt korona-aikana meillä oli vihdoinkin aikaa istahtaa alas ja äänittää uusi kappale. Nyt julkaistavassa kappaleessa on kaikki radiohitin ainekset, Pelo lupailee.

Roope Pelon lisäksi vuonna 2005 perustettuun yhtyeeseen kuuluvat laulajat Riku Pelo, Juhana Suninen ja Topi Lehtomäki.

Virtuoso on viimeisen 15 vuoden aikana julkaissut neljä levyä, joista ensimmäinen myi platinaa.

Pelon mukaan Maailman ääriin -single tarjoaa vasta esimakua tulevasta.

– Meiltä on tulossa paljon uutta musiikkia. Musiikin kulutus on viime vuosina muuttanut muotoaan ja muuttunut sinkkupainotteiseksi, joten täyspitkää albumia emme enää ole tekemässä, Pelo paljastaa.

Koronan vuoksi yhtye ei pystynyt äänittämään uutta singleä yhdessä, vaan äänityksiä tehtiin paloittain sekä studiolla että laulajien kotona.

– Kävimme singleä varten ottamassa uudet promokuvat Saimaalla, sillä lapsemme eivät enää tunnistaneet meitä vanhoista kuvista. Poikabändistä on tullut keski-ikäisten miesten kokoonpano, Pelo naurahtaa.

Tällä hetkellä ei vielä ole varmuutta siitä, milloin uusi single kuullaan ensimmäistä kertaa livenä.

– Konserttien järjestäminen on koronan takia melko hankalaa, Pelo kertoo.

– Olemme alustavasti suunnitelleet verkon välityksellä striimattavaa keikkaa, jossa esittäisimme uuden kappaleemme ja suurimpia hittejämme, hän jatkaa.

Maailman ääriin -singlen on tuottanut kotimainen levy-yhtiö Halavamusic. Yhtiön takana ovat muusikot Minna ja Miri Miettinen.

– Juhana (Suninen) tutustui Minnaan ja aloitimme yhteistyön Halavamusicin kanssa alkukeväällä. Miettiset innostuivat Virtuososta ja kertoivat, että heillä olisi meille täydellinen kappale, Pelo sanoo.

Taitavana rumpalina tunnettu Miri Miettinen ei vain toimi vain kappaleen tuottajana, vaan hänet kuullaan uudella singlellä myös elementissään rumpujen takana.

Kappaleen kitarasoolon taituroi Ben Granfelt, ja bassoa soittaa Jari Heino.

– On mahtavaa tehdä musiikkia tällaisten huippumuusikoiden kanssa, Pelo kiittelee.

Muusikkokollegoidensa lisäksi Pelo kehuu Virtuoson uskollisia faneja.

– Meillä on alusta asti ollut omistautunut fanikunta, joka lähettää meille jatkuvasti erilaisia toiveita. Lisäksi he päivittävät sosiaalisen median tilejämme, Pelo kertoo.

Pelo uskoo, että musiikille sekä muulle kulttuurille riittää kysyntää korona-aikana.

– Kulttuuri tekee hyvää sielulle ja hyvinvoinnille. Teemme Virtuosossa kaikkemme, että pystymme viihdyttämään kuulijoitamme myös näinä aikoina.

– Kuulijoiden vastuulla on lähettää meille palautetta ja toiveita, sillä me voimme paremmin, kun meitä muistetaan. Yhdessä olemme vahvempia.

Virtuoson Maailman ääriin -single julkaistaan Spotifyssa ja muilla virtuaalisilla alustoilla 28. elokuuta.