Tommi Holttisen osakkeet Suomen mestariksi ovat korkealla

0
Tommi Holttinen on kärsinyt viime kaudet toistuvista vammoista.

Tommi Holttinen on vankka ennakkosuosikki saavuttamaan ensi viikolla uransa ensimmäisen ulkoratojen Suomen mestaruuden. Someron Esaa edustava seiväshyppääjä teki aivan uransa huippuluokan jälkeä voittamalla kilpailun tuloksella 551.

23-vuotiaan Holttisen senttiä parempi ulkorataennätys tuli niin ikään Espoon Leppävaarassa kesäkuun lopussa. Keskiviikkona kaikki korkeudet 546:een asti menivät yli ilmavasti ensimmäisellä yrityksellä.

551 ylittyi toisella, mutta oma ennätys 556 oli vielä liikaa. Holttinen hyppäsi talvella 2018 hallissa 555.

Suomalaishyppääjistä Esan edustaja on tällä hetkellä selvästi parhaassa tulosvireessä. Espoon yllättäjä oli ennätystään lukemiin 546 parantanut Mikko Paavola. Tomas Wecksten teki kauden parhaansa 531, Urho Kujanpään tulos 516 noudatti ulkoratakauden tavanomaista tasoa.

Kilpailun ylivoimaisesti meritoitunein osallistuja oli Saksan Raphael Holzdeppe. Vuoden 2013 maailmanmestari ja kaikkiaan nelinkertainen ulkoratojen arvokisamitalisti jäi ilman tulosta. Holzdeppe joutui hyppäämään Mikael Westöltä lainaamillaan seipäillä, kun omat työvälineet eivät ehtineet lentokentältä ajoissa stadionille.

Holttisen seurakaverilla Henri Liipolalla oli puolestaan vaikea iltapuhde moukariringissä. Liipolan kolmas yritys meni kauas sektorin ulkopuolelle; kilpailu päättyi kolmeen tuloksettomaan heittoon.