Vahva kaksikko

0
Salon luottamushenkilöt toivovat, että tuleva kaupunginjohtaja viihtyisi virassa pidempään kuin hänen edeltäjänsä Lauri Inna.

Salon uuden kaupunginjohtajan valinnassa ollaan päästy loppusuoralle. Luottamushenkilöt janoavat nyt tietoa kärkihakijoista oman ratkaisunsa pohjaksi.

Kaupunginhallitus haastatteli tällä viikolla kisan kärkiehdokkaat Salon vt. kaupunginjohtaja Anna-Kristiina Korhosen ja Kemin kaupunginjohtaja Tero Nissisen.

Ensi viikolla ehdokkaat ovat kaupunginvaltuutettujen tentattavina. Lopullisen valinnan valtuusto tekee kokouksessaan 24. elokuuta.

Salon luottamushenkilöillä on runsaasti erilaisia odotuksia tulevaa kaupunginjohtajaa kohtaan (SSS 3.8.). Edellisen kaupunginjohtajan Lauri Innan lähtö virasta kolmen vuoden työskentelyn jälkeen näkyy selvästi päättäjien mielipiteissä.

Poliittiset päättäjät etsivät nyt Saloon kaupunginjohtajaa, joka viihtyisi virassa pidempään.

Toive on varsin luonnollinen. Kaupungin kehittäminen on pitkäjänteistä työtä, ja kaupunginjohtaja on siinä keskeisessä asemassa.

Päättäjien mielipiteistä on heijastunut varsin vahva usko niin Korhosen kuin Nissisen ammattitaitoon ja kykyihin. Myös valintaa valmistellut työryhmä oli aiemmin yksimielinen valitessaan kaksikon loppusuoralle 23 hakijan joukosta.

Korhonen on näyttänyt omat kykynsä Salon kaupungin talousjohtajana. Hän on työnsä kautta päättäjille myös tuttu henkilö.

Nissisen vahvuutena pidetään puolestaan vahvaa kokemusta kuntajohtajana. Kemin kaupungin johdossa Nissinen on työskennellyt kahdeksan vuotta, sitä ennen hän toimi Ikaalisten ja Pyhäjärven johdossa.

Molempiin kärkiehdokkaisiin ja heidän kykyihinsä johtaa Salon kaupunkia on julkisuudessa esitetty vahvaa luottamusta.

Seuraavien viikkojen aikana selviää, kumpi ehdokkaista lopulta vakuuttaa päättäjät. Se on joka tapauksessa selvää, että tuleva kaupunginjohtaja tarvitsee vaativassa työssään myös luottamushenkilöiden tukea ja luottamusta.