30 altistui koronavirukselle Salon sairaalassa – altistuneissa ei potilaita

7
30 Salon sairaalan henkilökuntaan kuuluvaa ihmistä on altistunut koronavirukselle. Kuva: SSS-arkisto/Marko Mattila

Salon sairaalan henkilökuntaa on altistunut koronavirukselle tällä viikolla. Varsinais-Suomen sairaanhoitopiiri tiedottaa, että sairaalassa tutustumiskierroksella ollut henkilö on altistuttanut noin 30 ihmistä.

Sairaanhoitopiirin tiedotteessa kerrotaan, että kaikki altistuneet on tavoitettu ja he toimivat sairaalahygieniayksikön määräämin varotoimin ja osa on kotikaranteenissa. Yhtään potilasta ei altistunut.

Tyksin erityisvastuualueella on tullut syyskuun aikana tietoon kaikkiaan kuusi lääketieteen opiskelijan tai lääkärin koronatartuntaa. Kaikki nämä tartunnat on jäljitetty illanviettoihin. Aiemmin tällä viikolla Kaarinan pääterveysasemalla yhdellä henkilökunnasta todettiin koronavirustartunta.

7 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Hui olkko
2 vuotta sitten

Kävikö tutustumassa labraan?

Salossa asiat oli niin hyvin
2 vuotta sitten

Sillä tavalla. Taitaa lääketieteen opiskelijat olla vauhdissa. Toka vuoden opiskelijat yliopistossa opiskelevat etänä. Kohta tää etäopiskeleu on turhaa, kun muut opiskelijat levittää tautia. Ja miksi tällaisena aikan sallitaan vierailijat ylipäätään sairaalassa? Täytyy tämän yhden ihmisen olla tyytväinen itseensä, Salossa ollut asiat hyvin, mut tästä se taas lähtee ?

Satu
2 vuotta sitten

Opiskelijat liikkellä ja tarttuvat sitten muita, kun ensin saaneet tartunnat omilla touhuillaan opiskelijaelämästä. Eikö ollutkaan maskipakkoa heillä? Kannattaisi varmaan vähän varovaisemmin olla sairaalassakin nyt kun korona taas nousemassa. Vierailut voisi tehdä varmaan etänäkin ja virtuaalisesti?

Valku ville
2 vuotta sitten

Eikö tuo ollu odotettavissa! Kun vilkku ei testannukkaan kaikkia.

Pekka Tähtinen
2 vuotta sitten

Ei ol vilkul mittävirkka, ku altistune jatkava töisäs vaa, jopa sairaalassa. Maski naamal vaa, mil ei kans parikuukaut sit ollu mittävirkka.

Aapeli
2 vuotta sitten

Kaikki tapahtumat on järjestetty lääkäriliiton ohjeiden mukaan, ja ylimääräisiä henkilöitä ei tapahtumiin ole päästetty. On paljon myös lääkäriopiskelijoita, jotka ovat paljon omia kontaktejaan rajoittaneet elämässään. Tämä on todella epäreilua mustamaalaamista heille. Uusien opiskelijoiden integrointi yliopistoyhteisöön on myös tärkeä asia. Miettikää tilannetta tämän toiminnan seurauksena parin vuoden päästä, kun potilas tulee lääkärille, joka ei koskaan ole tehnyt esim. gynekologista tutkimusta oikealle ihmiselle. Nyt äkkiä vastine Turun Lääketieteen Kandidaattiseuralta (TLKS)!!!

tlks:n jäsen
2 vuotta sitten

Ylilääkäri voisi tarkistaa faktat ennen kuin antaa suurentelevan lausunnon opiskelijoiden rellestämisestä ja massatapahtumista. Mitään massatapahtumia ei ole järjestetty, ja pienemmätkin tapahtumat on järjestetty poikkeuksellisissa oloissa, normaalia pienemmissä ryhmissä ja ulkotiloissa. Ymmärrettävästi tiedekunta ja yliopisto eivät voi puuttua yksilöiden vapaa-ajanviettotapoihin, joten tartuntoja on turha vierittää koko opiskelijakunnan syyksi tai syyttää opiskelijoita ryhmänä vastuuttomuudesta ja välinpitämättömyydestä.
Lääketieteen opinnoissa painotetaan alusta asti kollegiaalisuutta. Tämä kommentointi ei ole sitä. Ylemmässä asemassa oleva lääkäri antaa tällaisen lausunnon, joka antaa entistä negatiivisemman ja vastuuttoman kuvan lääketieteen opiskelijoista, joista useat ovat vähentäneet kontaktit ja vapaa-ajan huvit hyvin vähäisiksi. Tapaus sinänsä on valitettava.