4–3 oli oudon sijaan looginen lopputulos – Wilpas on toistaiseksi elossa

0
Sunnuntaina nähtiin Wilppaan kaudelle tuttu kaava: hyökkäys tuottaa tarpeeksi maaleja, puolustus päästää niitä aivan liikaa. Arkistokuva.

Salon Wilpas on toistaiseksi elossa. Sikäli kun tällaista dramaattista määritelmää voi käyttää jalkapallon miesten Kolmosessa säilymisestä.

Wilpas palasi seitsemän peräkkäisen tappion jälkeen voittajaksi Salossa, kun se onnistui päihittämään SC Wolvesin maalein 4–3 (1–1).

Monenlaisten tapahtumien puutteesta ei jumbofinaalia voi syyttää. Peliä maustoi seitsemän maalin lisäksi Wolvesin Antti Korkeamäen ulosajo tunnin pelin jälkeen ja Wilppaan Teemu Kesäsen sama tuomio alle kymmentä minuuttia myöhemmin. Tuolloin, 67. peliminuutilla oltiin tilanteessa 2–2.

Kevin Kreen teki kotijoukkueelle 4–2-maalin, kun varsinaista peliaikaa oli jäljellä vain kolmisen minuuttia. Peli ei kuitenkaan ollut sillä selvä.

Wolves kavensi lisäajan toisella minuutilla ja sai vielä tilaisuuden tasoitukseen epäsuorasta vapaapotkusta osapuilleen rangaistuspilkun kohdalta. Vapaapotku tuomittiin, kun pallo kimposi Wilppaan pelaajasta maalivahti Eemeli Mälköselle.

4–3 voisi tuntua oudolta tulokselta ajatellen sitä, että edelleen ilman sarjapisteitä jatkava Wolves ei ollut tehnyt maaliakaan kauden kahdeksassa ensimmäisessä ottelussaan.

Mutta kun luo silmäyksen Wilppaan päästettyjen maalien sarakkeeseen, asia on jo ymmärrettävämpi. Salolaiset ovat päästäneet lohkossa ylivoimaisesti eniten palloja omaan verkkoon, yli kolme ottelua kohti.

– Tämä oli varmaan vedonlyöntitoimistojen todennäköisin lopputulos, hymähti Wilppaan päävalmentaja Markus Aho.

– Tänäänkin päästimme vastustajan turhaan peliin mukaan. Voitto oli maalintekopaikkoihin nähden ehdottomasti ansaittu, mutta puolustustamisemme on ollut koko kauden hämmentävän heikkoa ottaen huomioon, keitä puolustuksessamme pelaa, hän lisäsi.

Wilpas kipusi sarjassa sijalle 11, kun TPK:n ja Euran Pallon välinen ottelu siirrettiin TPK:n pelaajien mahdollisen korona-altistumisen vuoksi. Lohkon yhdeksän parasta säilyy varmasti, ja Wilpas kaipaa kovasti pisteitä myös kahdesta jäljellä olevasta ottelustaan. Niistä ensimmäinen pelataan tulevana perjantaina samoista sijoista taistelevaa Åbo IFK:ta vastaan.