Angelniemen Ankkurin naistrio kirkasti viime vuoden SM-pronssin Suomen mestaruudeksi – seuralle ensimmäinen pääsarjojen viestikulta 23 vuoteen

0
Heini Saarimäki (oik.), Emily Kemp ja Sanna Kauppila onnistuivat hienosti Pöytyällä. (kuva: Ilkka Saarimäki)

Angelniemen Ankkurin naiset järjestivät mestaruudelta maistuvan yllätyksen suunnistuksen SM-viesteissä Pöytyällä. Heini Saarimäki, Emily Kemp ja Sanna Kauppila juhlivat SM-kultamitaleita, kun Ankkuri vei ykköstilan puolen minuutin erolla Tampereen Pyrintöön.

Angelniemeläisten viestejä monet, monet vuodet aloittanut Saarimäki onnistui jälleen hyvin. Hän oli avausosuuden kolmas, ja edelle ehtivät vain Suunta Jyväskylän Veera Klemettinen sekä Tampereen Kooveen Karoliina Ukskoski.

Kanadalaiskilpailija Kemp nosti Ankkurin toisella osuudella toiseksi Kooveen pitäessä kärkipaikkaa. Kemp oli osuudellaan viidenneksi paras.

Ennakkosuosikeista SK Pohjantähden Kirsi Nurmi teki nopeimman osuusajan, ja viimeisessä vaihdossa kärki oli seuraava: 1) Koovee, 2) Ankkuri +24 sekuntia, 3) Kalevan Rasti +1.43, 4) Paimion Rasti ja Pargas IF +1.48. Pyrintö oli tässä vaiheessa seitsemäntenä kahden minuutin ja 29 sekunnin takamatkalla Kooveehen.

Sanna Kauppila ankkuroi Ankkurin kärkeen osuuden ensimmäisellä väliaikapisteellä ja piti sen jälkeen paikkansa loppuun asti. Pyrinnön maajoukkuenainen Venla Harju nousi tosin ennen maalisuoraa vielä näköetäisyydelle. Koovee vei täpärästi pronssin runsaan minuutin takamatkalla mestareihin. Paimion Rasti oli lopulta yhdeksäs joukkueella Eveliina Hirvonen, Katri Lindeqvist ja Milja Väätäjä.

Valtavana sensaationa Ankkurin mestaruutta ei toki pidä pitää, sillä sama kolmikko saavutti viime vuonna SM-pronssin.

Seuran kovan onnen alkuvuodelle tuli viikonloppuna balsamia. Kevään suurtapahtuma FinnSpring siirtyi ensi vuoteen, ja SM-sprintin järjestäminenkin oli erittäin pitkään erittäin epävarmaa. Lopulta sprintti onnistui hyvin, ja naiset toivat vielä kilpailumenestyksen kaupan päälle. Kyseessä oli seuran ensimmäinen pääsarjojen Suomen mestaruus 23 vuoteen. Edellisen saavuttivat vuonna 1997 Monica Boström, Kirsi Tiira, Marika Mikkola ja Johanna Asklöf.

Miesten Suomen mestaruuden voitti Tampereen Pyrintö. Paimion Rasti oli seitsemäs joukkueella Toni Saari, Frederic Tranchand, Topias Arola ja Pasi Ikonen. Angelniemen Ankkurin loppusijoitus oli 15:s.