Bottas putosi Venäjän gp:n aika-ajoissa kolmanneksi – ”En tiedä, mitä kolmannella jaksolla tapahtui”

0

Mercedeksen Valtteri Bottas putosi kolmanneksi formula ykkösten Venäjän gp:n aika-ajoissa. Hän hävisi Sotshissa MM-sarjassa uransa 96. F1-paalupaikan ajaneelle tallikaverilleen Lewis Hamiltonille peräti 0,652 sekuntia.
Hamiltonin ja Bottaksen väliin kiilasi vielä kolmannen aika-ajojakson lopussa toiseksi kaasutellut Red Bullin Max Verstappen.
Bottas oli vaisu ratkaisevalla kolmannella aika-ajojaksolla.
– Koko viikonloppu on mennyt täällä hyvin. Myös aika-ajojen ensimmäinen ja toinen jakso sujuivat hyvin. En tiedä, mitä kolmannella jaksolla tapahtui. Minulla oli ongelmia renkaiden lämpötilojen kanssa, Bottas kertoi kenttähaastattelussa.
Hän ajoi F1-uransa ensimmäiseen voittoon juuri Sotshissa huhtikuun lopussa 2017.
– Lähdin silloinkin kisaan kolmannesta ruudusta. Muistan, kuinka itse kilpailussa kävi, luottavainen Bottas naurahti.
Hamiltonin ja Bottaksen voittosaldo tämän kauden aika-ajoissa on britin eduksi 8-2.

Hamiltonillakin vaikeuksia

Kuljettajien MM-sarjaa ylivoimaisesti johtava Hamilton pyörähteli toisella aika-ajojaksolla, minkä takia hänelle teki tiukkaa selviytyä viimeiselle jaksolle. Hän ajoi kuljettajaletkan hänniltä toisen jakson neljänneksi vain muutama sekunti ennen aika-ajojakson päättymistä.
– Se oli yksi huonoimmista aika-ajojaksoistani. Kauheaa, sydän oli kurkussa, huojentunut Hamilton huokaili AFP:n mukaan.
Toinen jakso keskeytyi kymmeneksi minuutiksi reilut kaksi minuuttia ennen loppua, kun Ferrarin Sebastian Vettel pyörähti päin seinää. Aika-ajoissa 15:nneksi jäänyt Vettel säästyi vammoilta.
Kun punaiset liput nousivat jakson keskeyttämisen merkiksi esiin, Hamilton oli putoamassa viimeiseltä aika-ajojaksolta.
– Olin vaihtanut alle uudet renkaat, ja sitten näkyivät punaiset liput, Hamilton muisteli kauhunhetkiään.
Hän osoitti suuruutensa viimeisellä aika-ajojaksolla.
Jos Bottaksen kannalta jotain hyvää Sotshin aika-ajoista etsii, hän pääsee lähtemään kilpailuun keskikovalla rengasseoksella. Siitä on etua verrattuna Hamiltoniin, joka on toisen aika-ajojakson vaikeuksiensa jälkeen pakotettu lähtemään kisaan pehmeillä renkailla.

Räikkönen: En ole tehnyt sopimusta

Huhumylly Kimi Räikkösen ympärillä hänen formula 1 -uransa jatkosta pyörii kovilla kierroksilla. Lokakuussa 41 vuotta täyttävä F1-nestori pitää korttinsa piilossa, eikä paljasta suunnitelmistaan sitä tai tätä.
Hän ajaa toista kauttaan Alfa Romeota, jonka suorituskyky on pitkällä urallaan monta F1-tallia kokeneen Räikkösen mittapuulla vaatimaton.
– En ole tehnyt sopimusta, formula ykkösten MM-sarjassa 2001 Sauberilla aloittanut Räikkönen suostuu kommentoimaan.
Lauantaina Sotshin tunnetusti liukkaalla radalla Räikkönen pyörähteli Venäjän gp:n ensimmäisellä aika-ajojaksolla pahaan aikaan.
– Olen aika tyytyväinen autoon, ja uskoin, että pystyisimme aika-ajoissa parempaan. En kuitenkaan saanut ehjää kokonaista kierrosta alle, joten näin kävi, sanoi Räikkönen, joka lähtee sunnuntain kilpailuun viimeisestä ruudusta.

Luis Vasconcelos, Reima Rautiainen

STT

Kuvat: