Hait haluaa harppauksen – sarjanousu on vahvistuneen salolaisjoukkueen ainoa tavoite

1
Kevin Koski (oik.) ja Jesperi Kosonen ovat merkittäviä pelaajia päävalmentaja Jani Nurmen joukkueessa. (kuva: Jarmo Laakso)

Salon Kiekkohaissa ollaan erityisen tosissaan ennen perjantaina alkavaa kautta jääkiekon miesten III divisioonassa.

– Pelaajat linjasivat itse tavoitteeksi sarjanousun, ja samoilla linjoilla ollaan koko seurassa, tiivistää Kiekkohaiden päävalmentaja Jani Nurmi tilanteen.

Päämäärälle harppaukseen ylemmälle tasolle on myös katetta. Salolaisjoukkueen pelaajisto on kiistatta parempi nyt kuin viime kaudella, jolloin joukkue sijoittui lohkossaan neljänneksi.

Muutokset parempaan tapahtuivat osin jo viime kauden aikana. Hyökkääjä Henry Seipell liittyi ryhmään mukaan kesken kauden ja tehtaili pisteitä yli kahden ottelutahdilla (11 pelissä tehot 12+13). Lähes samankaltainen pistenikkari oli myös Heikki Huhto.

Seipellin ja Huhdon rooli on erityisen merkittävä muutenkin. Kiekkohaissa jatkavan kaksikon ”peesissä” mukaan liittyi täksi kaudeksi muitakin saman ikäluokan eli vuosimallin 1997 pelaajia. Kiekkohaiden valmennuspäällikkö Marko Vuori on puolestaan valmentanut näitä nimiä nuorempana.

Heistä nimekkäimpänä voi pitää Kevin Koskea. On varsin harvinaista, että vielä puolisentoista vuotta sitten miesten Liigaa pelannut puolustaja liittyy salolaisen kolmosdivarijoukkueen mukaan.

Vaikka liigapelejä kertyi tuolloin vain kolme, on Koski tähän sarjaan aivan huippunimi. Sen osoitti jo kovat pisteet viime kaudella samassa lohkossa pelanneessa Kiekko-67:ssä.

Kosken lisäksi tulijapuolella on muitakin oletettavia profiilipelaajia.

– Myös Eero Salmenoja on hyvin liikkuva kiekollinen puolustaja. Lisäksi hyökkäykseen Nestori Numminen on oikein vauhdikas luistelija, ja viimeisimpänä mukaan liittyi Waltteri Kivelä, Nurmi luettelee.

– Turkulaisten asenne on ollut erinomainen. He ovat aina paikalla harjoituksissa, hän kehaisee.

Lisäksi maalivahtiosasto jatkaa ennallaan. Viime kauden pelaajista Elmeri Elo siirtyi II divisioonan Paimion Hakaan. Erittäin pitkän linjan Kiekkohai Ville Rytkönen lopetti tämän tason ottelut.

Omista junioreista Jesperi Kosonen teki viime kaudella jonkin sortin läpimurtoaan viimeistelemällä 16 maalia. Trio Huhto–Kosonen–Seipell viimeisteli Kiekkohaiden viime kauden maaleista lähes 40 prosenttia.

– Jesperi otti hienosti paikkansa. Hän teki juuri niitä juttuja, joita siinä hyökkäysketjussa pitikin tehdä. Ennen kaikkea luistelu meni Jesperillä kauden aikana paljon eteenpäin, Nurmi kehuu parikymppistä paikallista pelaajaa.

Joukkuetta täydentää nippu 2000-lukulaisia omia kasvatteja. Kaikkiaan kenttäpelaajia on riveissä 23 Henri Lukkarisen ja Tony Olanderin miettiessä vielä alkavan kauden kuvioitaan.

– Pelaajamäärä on varsin hyvä. Olemme saaneet pääosin neljä ketjua harjoituksiinkin. Toki pelaajia on jo nyt ja tulee olemaan talvella varusmiespalveluksessa, ja vaihtuvuutta tulee luonnostaan muutenkin, Nurmi miettii.

Juuri ennen koronavirustilanteen ryöpsähtämistä päättynyt viime kausi oli Haille rohkaiseva uusia tavoitteita silmällä pitäen. Viime kauden lohkon kärkikaksikko Paimion Kiekkoseura ja Lauttakylän Luja on nyt II divisioonassa, jolloin salolaisilla on nyt ikään kuin latu auki kohti lohkovoittoa.

Sarjanousu edellyttäisi toki menestymistä myös aikanaan karsinnoissa, sillä suoraa nousua ylöspäin ei yhdellekään III divisioonan joukkueelle ole tarjolla.

III divisioonan lohkon avausottelu Kiekkohait–KJK pelataan perjantaina kello 18.30 Salon jäähallissa.

MIESTEN III DIVISIOONA, YLEMPI SARJA

Ahvenanmaan reissua luvassa

Joukkueet: IFK Mariehamn, Kiekko-67 (Turku), Kiekkohait (Salo), Kankaanpään Jääkarhut, Tarvasjoen Urheilijat, Uudenkaupungin Jää-Kotkat.

Pelataan kaksinkertainen sarja. Viisi parasta joukkuetta jatkavat ylemmässä III divisioonassa, kuudes putoaa alempaan sarjaan. Alemman sarjan voittaja nousee ylempään sarjaan, jossa pelataan kevätkaudella jälleen kaksinkertainen sarja.

Neljä parasta pudotuspeleihin. Kaksi parasta karsivat noususta kahdelle viimeiselle sijalle II divisioonassa päätyvän joukkueen kanssa.

Kiekkohaiden kokoonpano

Maalivahdit: Santeri Koski, Lauri Suutari, Santeri Suontausta, Ville Heikkilä.

Kenttäpelaajat: Jesperi Kosonen, Nestori Numminen, Arttu Honkanen, Niklas Lindfors, Roope Lehtonen, Valtteri Viljamaa, Topias Orpana, Matias Vilander, Mikko Lauren, Teemu Heikkilä, Aaro Helenius, Tapio Rantanen, Eero Salmenoja, Eetu Ojala, Waltteri Kivelä, Aapo Tiisanoja, Heikki Huhto, Kevin Koski, Lauri Saarelma, Roope Yrjölä, Akseli Paima, Henry Seipell, Eemeli Lagerbom.

Taisto Laaksonen

Mukavaa, että ollaan hyvällä porukalla liikkeellä ja tavoitteet sekä mahdollisuudet 2-divariin ovat olemassa. Toivotaan menestystä joukkueelle.