HalSun Syyskisat ”jopa positiivinen yllätys”

0
HalSun 16-vuotias Pihla Mäkelä tavoittelee lauantaina Syyskisoissa naisten A-luokan turnausvoittoa.

Kevätkisat menivät koronaviruksen takia, mutta syyskisat pelataan tulevana lauantaina. Se on ilonaihe Halikon Sulkiksen puheenjohtaja Marjaana Sorokinille, vaikka osanottajamäärä putoaakin viime vuoden runsaasta 70:stä tämän syksyn 51:een.

– Määrä on jopa positiivinen yllätys, koska pelkona oli, etteivät pelaajat uskaltaisi lähteä pelaamaan näinä aikoina. Vasta pari viikkoa sitten päätimme lopullisesti, että kisat ylipäänsä järjestetään. Tyytyväinen täytyy siihen nähden olla, hän iloitsee.

Syyskisat starttaavat Halikon liikuntahallilla kello 9, ja pelit kestävät iltakuuteen asti. Kaiken kaikkiaan otteluja kertyy tiiviiseen päivään liki 90.

Turnauksessa pelataan aikuisten A-, B- ja C-luokan kaksin-, nelin ja sekanelinpelejä. Sorokin toivoo, että tiiviistä päivästä huolimatta sekä pelaajat että katsojat muistaisivat pitää turvavälejä ja käyttää kasvomaskeja mahdollisuuksien mukaan.

– Katsomotilaa ei ole paljon, ja omia pelivuorojaan odottavista pelaajista kertyy jo jonkinmoinen väkimäärä kenttien laidalle. Koronatilanteen takia tarjolla on käsidesipisteitä ja katsomossa suositellaan kasvomaskien käyttöä, Sorokin kertaa.

Paikallisista lupauksista katseet kannattaa kiinnittää ainakin 16-vuotiaaseen HalSun Pihla Mäkelään, joka kilpailee nuoresta iästään huolimatta toiseksi korkeimmalla kansallisella tasolla, eli A-luokassa. Naisten rankingissa Mäkelä on kivunnut tänä vuonna valtakunnallisesti jo seitsemänneksi.