Hermannin koulussa koronatartunta ja kaksi altistunutta – oppilaat eivät altistuneiden joukossa

0
Ylhäistentien väistötiloissa väliaikaisesti sijaitsevassa Hermannin koulussa on todettu koronavirustartunta ja kaksi virukselle altistumista.

Salon Hermannin yläkoulun henkilökuntaan kuuluvalla on todettu laboratoriovahvistettu koronatartunta, tiedottaa Salon kaupunki. Terveydenhuoltoviranomaisten mukaan koronavirukselle altistuneita on jäljitetty kaksi, ja he molemmat kuuluvat koulun henkilökuntaan. Tiedotteen mukaan oppilaita ei ole altistuneiden joukossa.

– Opetus jatkuu koulussa aivan normaalisti. Etäopetukseen ei ole tällaisessa tilanteessa tarvetta, kun altistuneita on niin vähän, kommentoi kaupungin sivistyspalveluiden johtaja Pia Setälä.

Siihen, missä rooleissa koronatartunnan saanut henkilö tai kaksi virukselle altistunutta henkilöä koulussa työskentelevät, Setälä ei ota kantaa.

Salon kaupunki ja terveydenhuoltoviranomaiset seuraavat tiiviisti Hermannin koulun tilannetta ja kaupunki tiedottaa, jos tilanteeseen tulee muutoksia.

Tässä yhteydessä kaupunki myös muistuttaa, että altistunut henkilö saa aina tiedon terveydenhuoltoviranomaiselta henkilökohtaisesti. Samalla henkilö saa ohjeet karanteenista. Jos yhteydenottoa ei tule, terveydenhuollon viranomainen on arvioinut, että altistumista ei ole tapahtunut.