Karille ajanut Amorella määrä siirtää huomenna satamaan Ahvenanmaalla

0

Ahvenanmaalla karille ajaneen Viking Linen Amorella-laivan siirtoa valmistellaan tänään, yhtiö kertoo. Tavoitteena on, että laiva siirretään Järsöstä Långnäsin satamaan Ahvenanmaalla huomenna keskiviikkona.
Ahvenanmaan Långnäsin satamasta Amorella viedään korjaustelakalle Naantaliin. Viking Linen mukaan tarkkaa aikataulua tälle ei ole vielä vahvistettu.
Turun ja Tukholman välistä reittiä risteilevä Amorella ajoi karille sunnuntaina Julgrundilla, Ahvenanmaan saaristossa. Aluksen kyydistä evakuoitiin noin 200 matkustajaa sekä osa 80-henkisestä miehistöstä. Laivalla on yhä osa miehistöstä, 41 rekkaa, noin 40 henkilöautoa ja matkustajien matkatavarat.
Amorellan pohjaan tuli karilleajossa useita reikiä, tiedotusjohtaja Johanna Boijer-Svahnström kertoi maanantaina STT:lle. Vahingot eivät tiedotusjohtajan mukaan ole niin mittavat, ettei laivaa saisi korjattua takaisin liikennöintiin.
Onnettomuuden syytä selvitetään viranomaisten kanssa. Onnettomuustutkintakeskus (Otkes) ilmoitti heti sunnuntaina aloittaneensa tapauksesta tutkinnan.

Miia Sebany

STT

Kuvat: