Katse kotiin

0

Koronaepidemia on ajanut ihmiset viettämään yhä enemmän aikaa kotona ja mökeillä.

Keväällä etätyöt veivät väen työskentelemään kotona tai loma-asunnoilla. Myös matkailun vaikeutuminen ja tapahtumien peruuntuminen ovat saaneet ihmiset viettämään yhä enemmän aikaa kotioloissa.

Kodin ja mökin tilojen arvo ja arvostus ovat samalla kasvaneet ihmisten silmissä. Tämä on näkynyt viime kuukaudet intona laittaa paikkoja kuntoon.

Remontteja ja korjauksia on tehty kevään, kesän ja syksyn aikana ennätysvilkkaasti.

Remonttien kysyntä on kasvanut jo niihin mittoihin, että rakentajat ja remontoijat ovat joutuneet nostamaan kädet pystyyn. Kaikille halutuille töille ei ole löytynyt työruuhkassa enää tekijää.

Kysyntäpiikki on johtanut siihen, että rakennusalan ammattilaisilla on jo tässä vaiheessa myös ensi kesän kalentereissa poikkeuksellisen paljon varauksia.

Into laittaa omia nurkkia kuntoon on johtanut paikoin myös materiaalipulaan.

Kesällä terassien tekijät joutuivat miettimään, mistä saada kyllästettyä terassilautaa. Terasseja tehtiin niin ravintoloihin kuin yksityisten ihmisten asuntoihin ja mökkeihin siinä tahdissa, että laudasta oli hetkittäin pulaa.

Tavaroiden toimitusongelmat ovat näkyneet myös lasipuolella. Parvekkeiden ja terassien lasituksia on urakoitu niin paljon, että materiaalien toimituksia on jouduttu odottamaan.

Parvekkeiden ja terassien lasitukset kertovat, että koteihin ja loma-asuntoihin on haluttu panostaa. Tällä kertaa ei ole tyydytty vain pakollisiin korjauksiin, vaan kotien viihtyvyyden lisäämiseen on todella satsattu.

Koteihin on myös ollut monella varaa panostaa aiempaa enemmän, kun matkailuun ja tapahtumiin aiemmin kulutetut eurot ovat nyt jääneet toisiin tarkoituksiin.

Koronan tuomien synkkien talousnäkymien keskellä rakennusalan ruuhka on hyvä uutinen. On hienoa, että joillakin aloilla riittää vaikeinakin aikoina työtä.