Kaupunginhallitus hyväksyi Salo IoT Parkin rahoituksen

5
Tärkeänä kuvauspaikkana tv-sarjassa tulee olemaan muun muassa Nokian entinen tehdaskiinteistö. Kuva: SSS/Minna Määttänen

Salon kaupunginhallitus on hyväksynyt omalta osaltaan lainan ja lisärahoituksen myöntämisen Salo IoT Park Oy:lle toiminnan laajentamista ja mahdollisia muutostöitä varten. Asiasta päätettiin perjantaina pidetyssä hallituksen ylimääräisessä kokouksessa.

Kaupunginhallituksen esityksen mukaan kaupungin myöntämän lainan suuruus olisi 2,5 miljoonaa euroa. Sen lisäksi kaupungin aikaisemmin tekemän päätöksen nojalla esitetään lisärahoituksen edellyttämää 900 000 euron lisämäärärahaa tämän vuoden talousarvioon.

Sekä laina että lisärahoitus vaativat vielä kaupunginvaltuuston päätöksen. Valtuusto päättää asiasta kokouksessaan tulevana maanantaina 21. syyskuuta.

Salon kaupunki on Salo IoT Parkin suurin osakas. Osakkaat ovat sitoutuneet IoT Parkin osakassopimuksessa yhteensä 4,5 miljoonan lisärahoitukseen. Tästä on keväällä 2019 maksettu 2 miljoonaa euroa, josta Salon kaupungin osuus oli 720 000 euroa. Samassa yhteydessä kaupunki myönsi IoT Parkille lainaa 2 miljoonaa euroa. Silloin rahaa tarvittiin Valmet Automotiven vaatimiin muutostöihin IoT Campuksella.

Perjantaisessa hallituksen kokouksessa rahoitusasiat olivat salaisella esityslistalla. Salassapidon perusteena oli julkisuuslain 24 pykälän kohta, joka koskee liikesalaisuuksia. Lisää tietoa asiasta on odotettavissa maanantaina, kun verkossa julkaistaan kaupunginvaltuuston kokouksen lisälista.

Torstaina Valmet Automotive ilmoitti, että sen tavoitteena on tuplata Salon akkutehtaan henkilöstömäärä vuosien 2021 ja 2022 aikana. Se tarkoittaisi jopa 200 lisätyöpaikkaa Salo IoT Campuksella sijaitsevaan tuotantotilaan.

Tähän mennessä julkisuuteen ei ole kerrottu, koskevatko Salo IoT Parkin tuore laina ja lisärahoitus Valmet Automotiven laajennusaikeita.

Allan

Mistähän ne lainatut rahat revittiin ja revitään?

Kaupunki otti viime vuonna syömävelkaa henkilöstömenoihin. Näin on käsittääkseni tehty tänäkin vuonna.

Talous on kuralla ja henkilöstöä oli palkattomalla koronaan vedoten.

Eteenpäin lainattujen rahojen korko oli markkinakorkoa alhaisempi, joten mitä rahoja tässä on pyöritelty?

Niitä henkilöstöltä säästettyjä mahdollisesti laittomasti pidätettyjä palkkojako pyöritetään eteenpäin lainauksessa?

Hyvien uutisten Salo

Tähän maailmanaikaan loistava uutinen! Hienoa!

Allan

Toki uutinen on loistava tulevien työpaikkojen kannalta.

Kiinnostaa kuitenkin, että mitä rahoja lähes suoritustilassa oleva kaupunki on käyttänyt.

Ainakin henkilöstölle on kerrottu, että Salo on lähes suoritustilassa.

Lainarahaako tappiokorolla?

Vai onko kaupungin talous paremmalla tolalla kuin henkilöstölle on alkuvuodesta kerrottu?

Kirjanpitotaitoinen

Kysymyksessä on kunnallinen Oy ja sen toiminta on liikesalaisuuksien piirissä. Edes tilinpäätöstietoja ei julkaista. Tiedot on tosin tilattavissa maksua vastaan rekisteriviranomiselta. Tällainenkin Oy joutuu kuittaamaan tilivelkansa.

Veronmaksajat maksaa

Olin aikoinani aivan varma että tästä hankkeesta tulee vielä murheenkryyni ja sellainen kuluerä Salolle ettei tosi.Salon silloinen kaupunginjohtaja Rantakokko oli toista mieltä ja piti päänsä.
Tässä nyt näemme lopputuloksen.