Kolmituote kokosi kaksi kontillista valaisimia Meksikoon

2
Kolmituotteessa pakattiin kaksi merikonttia täpötäyteen valaisimia. Viimeisiä laatikoita kyytiin laittamassa Kolmituotteen toimitusjohtaja Hannu Rauhala (vas.) ja työntekijä Andrei Motornyi. Kuvat: SSS/Minna Määttänen

Salolainen Kolmituote lähetti tällä viikolla maailmalle yrityksen tähän mennessä suurimman yksittäisen tilauksen. Kolmituotteen väki pakkasi torstaina kahteen merikonttiin yhteensä 754 Salossa koottua, Tuukka Halosen suunnittelemaa Pilke-valaisinta, jotka lähtivät matkaan kohti Meksikoa.

Perillä konttien pitäisi olla runsaan kuukauden kuluttua. Siellä valaisimet pääsevät koristamaan upouutta rakenteilla olevaa merenrantahotellia.

– Haluamme, että suomalainen teollisuus ja vienti pärjäävät, ja siksi me tätä kokoonpanoa teemme. Tämän tilauksen aikataulu oli tiukka, mutta meillä on hyvät, motivoituneet työntekijät. He tekivät pitkää päivää, kiittää Kolmituotteen toimitusjohtaja Hannu Rauhala.

Jättitilauksen teki helsinkiläinen Showroom Finland Oy, joka oli erittäin tyytyväinen salolaisen yhteistyökumppanin ripeyteen ja joustavuuteen. Tilaus tehtiin heinäkuun alussa ja toimituspäiväksi annettiin 18. syyskuuta. Päivää ennen määräaikaa valaisimet olivat valmiita lähtemään Karibialle.

– Meksikolainen hotelli oli aluksi ihastunut Pilke-valaisimien ohella tunnettuun italialaiseen mallistoon, mutta lopulta kaunis ja ekologinen puuvalaisin ja nopea tuotantoaikataulu, johon Kolmituote pystyi, ratkaisivat kisan. Tämä oli tosi nopea toimitus tuotteista, joita ei ole varastossa, sanovat Showroom Finlandin yrittäjät Leena Liedenpohja ja Tuula Hocksell.

Showroom Finlandin yrittäjät Leena Liedenpohja (vas.) ja Tuula Hocksell ovat erittäin tyytyväisiä Kolmituotteen työnjälkeen. Kotimaisesta koivuvanerista tehdyt Pilke-valaisimet kootaan Salossa huolella.

Kolmituote eli Salon Seudun Työkeskus Oy on Salon kaupungin ja muutamien muiden kuntien ja seudulla toimivien yhdistysten omistama osakeyhtiö. Kolmituote tuottaa Varsinais-Suomen te-toimiston alueella työllistämis- ja kuntoutuspalveluita osatyökykyisille henkilöille. Se on yleishyödyllinen yhtiö, jonka tarkoitus ei ole tuottaa omistajilleen voittoa.

Työtoiminta on toteutettu teollisuusyritysmäisesti ja Kolmituote sisältää ompelimon, kokoonpano-osaston ja puuosaston. Tällä hetkellä yritys työllistää jatkuvasti noin 50 henkeä ja lisäksi vuosittain työkokeilujen ja työharjoittelujen kautta toiset 50.

Showroom Finlandin valaisintilauksen parissa työskenteli vajaan parin kuukauden ajan seitsemän henkilöä.

– Tämä vastasi 3–4 kuukauden normaalia tuotantoa, Rauhala ynnää.

 

Showroom Finland tekee jatkuvaa yhteistyötä Kolmituotteen kanssa. Kaksi vuotta sitten Meksikoon lähti jo yksi kontillinen Salossa tehtyjä valaisimia. Yhteistyö alkoi juuri Tuukka Halosen suunnittelemista valaisimista kuusi vuotta sitten.

– Tuukka Halonen on Salosta, ja hän osallistui alkuvuosina hyvin aktiivisesti valaisinmalliston tuotekehitykseen ja tuotantotapojen hiomiseen. Sitä kautta oli luontevaa, että tuotteiden valmistajakin on Salosta, Hocksell kertoo.

Ensin Kolmituotteelta tehtiin tilaus prototyypistä, mutta se laajenikin koko tuotteen kokoamiseen.

– Saimme niin vakuuttavan kuvan yrityksen toiminnasta ja työn jäljestä, Liedenpohja toteaa.

 

Nyt Kolmituote valmistaa Showroom Finlandille valaisimia sekä tarjoaa yrityksen tuotteille varastointipalvelua.

– Asiakkaamme ovat vaativia huippuarkkitehteja ja projektisisustajia maailmalta, mutta täällä pystytään vastaamaan niihin laatuvaatimuksiin. Jatkamme varmasti yhteistyötä, Liedenpohja ja Hocksell vakuuttavat.

– Yritysasiakkaille Kolmituote pyrkii tarjoaman pienen kilpailuedun, koskipa se sitten kapasiteettia, toimitusaikaa tai kilpailukykyistä tuotehintaa, Rauhala toteaa.

Kolmituotteen tärkeimpiä yritysasiakkaita ovat Showroom Finlandin lisäksi Ledil ja Plantui. Yritys valmistaa myös omia tuotteita tehtaanmyymäläänsä sekä työvaatteita Salon kaupungille.

Korona tyrehdytti Kolmituotteen tilauskannan keväällä, mutta nyt tilauksia tulee jälleen. Uusiakin yritysasiakkaita on löytynyt, muun muassa salolainen Led Tailor. Seuraavaksi puretaan Meksikon-suurtilauksen aiheuttamaa sumaa.

– Ainakin seuraavan neljän viikon ajan on tiedossa reippaasti töitä, Rauhala hymyilee.

Allan

Hyvä uutinen.

Z.Z.Zalolainen

Juu, luin lehdestä. Kuntoutujat olivat tehneet urakkatahtia ja pitkiä päiviä. Olisi kohtuullista, että tekijöille maksataan extraa ja reilusti.