Miro Heiskanen on hyvä vaihtoehto Vuoden Urheilijaksi

0
21-vuotias Miro Heiskanen nousi viimeistään tänä syksynä NHL:n eli koko kiekkomaailman puolustajien eliittiin. (Kuva: Lehtikuva/Getty Images/AFP/Ronald Martinez)

Urheilutoimittajain liitto tiedotti viikko sitten, että Vuoden Urheilija 2020 valitaan normaaliin tapaan, vaikka kulunut urheiluvuosi on ollut kaukana normaalista.

Kun satoja arvokisoja on peruttu kesäolympialaisista lähtien ja lukuisia palloilusarjoja keskeytetty, potentiaalisten ehdokkaiden määrä on kutistunut lähes olemattomaksi.

Nuoret mailapelilupaukset golfari Sami Välimäki ja tennispelaaja Emil Ruusuvuori ovat vasta matkalla maailman eliittiin. Aivan kuten rallisensaatio Kalle Rovanperä.

F1-kuski Valtteri Bottas on katsellut tälläkin kaudella lähinnä Lewis Hamiltonin Mersun takasiipeä, vaikka viime viikonloppuna Sotshissa voittikin.

Onpa spekulaatioissa vilahtanut myös maailman parhaana pidetyn jääpalloilijan Tuomas Määtän nimi. Pesäpallollakin olisi nyt harvinainen tilaisuus saada joku tähtensä listoille – kuten esimerkiksi 12:nnen Suomen mestaruutensa voittanut Roope Korhonen.

E-urheilijan menestymismahdollisuudet kutistuivat minimaalisiksi, kun liitto päätti kansainvälistä linjausta mukaillen hyväksyä mukaan vain urheilupelejä pelaavat e-urheilijat. Näin ns. räiskintäpelien maailmantähtemme jätettiin pois laskuista.

Kiharainen valintaongelma olisi ratkennut kerralla, jos Dallas Stars olisi voittanut NHL-mestaruuden ja Miro Heiskanen olisi valittu ensimmäisenä suomalaisena pudotuspelien parhaaksi pelaajaksi.

Tosin ei Heiskanen olisi nytkään huono valinta – kun kerran pakko on joku valita.

Jätä kommentti