Korona toi kansallispuistoihin lisää kävijöitä – Teijon käyntimäärät lisääntyneet 20 prosenttia viime vuodesta

0
kuva: SSS-arkisto/Jukka Vaso

Kansallispuistojen alkuvuoden käyntimäärät ovat kasvaneet viidenneksen viime vuodesta. Tämä selviää Metsähallituksen tiedotteesta.

Teijon kansallispuistossa on vuoden alusta heinäkuun loppuun mennessä käyty yhteensä 78 000 kertaa, mikä on 20 prosenttia enemmän kuin viime vuonna vastaavana aikana.

Saaristomeren kansallispuiston käyntimäärä on lisääntynyt vuoden takaisesta 42 prosentilla. Tänä vuonna käyntejä on heinäkuun loppuun mennessä ollut 64 005, kun viime vuonna niitä oli vain noin 45 000.

Metsähallituksen tiedotteen mukaan käyntimäärien kasvu johtuu monesta tekijästä.

Koronapandemia nosti sekä lähiretkeilyn että kotimaanmatkailun suosiota. Tämän seurauksena myös pohjoisen kesälomakohteet ja kansallispuistot saivat paljon uusia asiakkaita.

Lisäksi Metsähallituksen Luontopalveluiden saaman lisärahoituksen avulla pystyttiin parantamaan kansallispuistojen reittejä ja taukopaikkoja.

Metsähallituksen luontopalvelujohtaja Timo Tanninen toteaa tiedotteessa, että kansallispuistojen palveluille on kysyntää. Hänen mukaansa korona-aika toi kansallispuistoihin paljon uusia asiakkaita, joista iso osa on varmasti tullut jäädäkseen.