Korona vei Someron Liikunnan liikevaihdosta neljänneksen – uimahallissa hiljaisempaa mutta uusittu kuntosali vetää kävijöitä

0
Someron kaupungin kuntosalin kävijämäärä on noussut tänä vuonna selvästi koronasta huolimatta. Liikunnanohjaaja Anzela Trofimova esitteli viime marraskuussa monitoimihallin kuntosalin uusia tiloja. Kuva: SSS-arkisto/Minna Määttänen

Koronaepidemia on supistanut Someron Liikunnan liikevaihtoa tänä vuonna noin 25 prosentilla. Tämä merkitsee runsaan 100 000 euron vähennystä, sillä Liikunnan normaali vuosiliikevaihto on 430 000 euroa.

Urheiluseurojen muodostama yhdistys vastaa vielä tämän vuoden loppuun Someron kaupungin liikuntapalveluiden tuottamisesta ja liikuntapaikkojen hoidosta. Someron Liikunnan osa-aikainen toiminnanjohtaja Veera Hälli kertoo, että yhdistys selviää tästä vuodesta ilman kaupungin lisätukea koronasta huolimatta.

– Yhdistyksellä on puskurirahasto, josta voimme tarpeen vaatiessa paikata taloutta, Hälli huomauttaa.

Kaupunki avustaa tänä vuonna Someron Liikuntaa 760 000 eurolla. Yhdistys maksaa puolestaan kaupungille vuokraa uimahallista noin 250 000 euroa.

Someron uimahallin asiakasmäärät ovat laskeneet tänä vuonna 20 prosentilla. Osan laskusta selittää runsaan kahden kuukauden sulku keväällä, mutta korona vaikuttaa edelleen.

– Vesijumpparyhmät ovat selvästi pienempiä kuin normaalisti. Erityiset vanhemmat ihmiset eivät uskalla lähteä ryhmiin, Hälli sanoo.

Monitoimihallin kuntosalin asiakasmäärissä ollaan sen sijaan selvästi edellä aiemmista vuosista.

– Kuntosalissa on ollut kevään koronatauosta huolimatta tänä vuonna kävijöitä 30 prosenttia enemmän kuin viime vuonna tähän samaan aikaan. Siellä myös ryhmissä käy tälläkin hetkellä paljon väkeä, Hälli huomauttaa.

Kuntosali sai viime marraskuussa valmistuneen monitoimihallin remontin myötä aiempaa paremmat ja avarammat tilat.

– Kuntosali osoittaa, että liikuntapaikkoihin satsaaminen lisää liikunnan määrää. Vuonna 2012 valmistunut uimahalli lähes kolminkertaisti uimahallin kävijämäärän, Hälli korostaa.

Koronaepidemia on vaikuttanut erityisen voimakkaasti uimahallin kahvioon, jonka myynti on vähentynyt 40 prosentilla.

– Kahviossa näkyy isojen tapahtumien peruuntuminen. Loppuvuoden tapahtumista on peruttu muun muassa Joulu-Ruokava, Hälli toteaa.

Syyslomalla ei vesihuvipuistoa


SSS

Someron uimahallissa ei nähdä koulujen syyslomalla perinteistä Wibit-vesihuvipuistoa. Someron Liikunta omistaa itse ilmatäytteisen esteradan, mutta lokakuussa rataa ei käytetä.

– Turvallisuuden vuoksi rataa ei uskalleta laittaa. Vesihuvipuisto on kerännyt aina paljon lapsia ja nuoria ja siinä nuohotaan samaa rataa, Someron Liikunnan osa-aikainen toiminnanjohtaja Veera Hälli huomauttaa.

Liikuntapaikkamestari Teemu Kujanpää kertoo, että Someron uimahallissa noudatetaan tällä hetkellä sadan yhtäaikaisen kävijän ohjerajaa.

– Olemme itse päättäneet, että enempää väkeä ei saa olla yhtä aikaa sisällä, jotta turvaetäisyydet säilyvät. Uimahallin kävijämäärä on laskenut sen verran, että rajasta tulee tuskin ongelmaa, Kujanpää toteaa.

Jätä kommentti