Kuorma-auto vuosi öljyä yli kahden kilometrin matkalle Sauvossa

0

Sauvon-Kemiöntietä etelään päin kurvaillut kuorma-auto vuosi perjantai-iltapäivänä öljyä tielle yli kahden kilometrin matkalla. Vuoto alkoi Lautkankareen risteyksen kohdalla Sauvossa ja jatkui ohi Sauvon keskustan Kemiöön päin. Kuorma-auton kuljettaja huomasi siinä vaiheessa vuodon ja pysähtyi.

Päivystävän palomestarin Mika Lankisen mukaan öljy ei kuitenkaan liukastanut tieosuutta vaaralliseksi.

– Mitään vaaratilannetta vuodosta ei meidän tietääksemme päässyt syntymään. Öljyä oli tieosuudella myös niin vähän, ettei ainakaan meidän kalustollamme sitä pystynyt keräämään pois. Siinä puhuttiin ehkä maksimissaan noin kymmenen litran vuodosta, Lankinen kertoo.

Hänen mukaansa tuollainen öljymäärä runsaan parin kilometrin matkalle levitettynä haihtuu pois kohtalaisen nopealla aikataululla.

Jätä kommentti