Lounais-Suomen poliisi puuttui kännykän käyttöön satoja kertoja

0

Matkapuhelimen käyttö autoillessa nousi esiin Lounais-Suomen poliisin viime viikolla suorittamassa tehovalvonnassa. Poliisi puuttui lainvastaiseen kännykän käyttöön peräti 340 kertaa, eli vuorokautta kohti tapauksia tuli lähes 50.

Tieliikennelain mukaan matkapuhelinta ei saa auton liikkuessa käyttää kädessä pitäen.

Toinen valtakunnallinen valvontateema oli ajokäyttäytyminen ja -tarkkaavaisuus suojateiden läheisyydessä. Lounais-Suomen poliisi puuttui vain yhdessä tilanteessa siihen, ettei suojatiellä olleelle jalankulkijalle annettu esteetöntä kulkua. Suojatielle menossa olleelle kävelijälle näin tapahtui yhdeksän kertaa.

Tehovalvonnan aikana havaittiin seitsemän ”punaista päin” ajanutta autoa. Turvalaiterikkomuksia kirjattiin 67, ja kymmenen kuljettajan ajoneuvo todettiin liikenteeseen soveltumattomaksi.