LP Viestin kanadalaiset eivät ehdi kauden avaukseen – Pearson ja Vinnell odottelevat oleskelulupakorttia

0
Koronan hyviä puolia: passarilupaus Saana Virtanen (12) saa tänä syksynä loistavan näyttöpaikan.

LP Viesti joutuu aloittamaan kautensa lentopallon naisten Mestaruusliigassa ilman kanadalaispelaajiaan Beth Vinneliä ja Caroline Pearsonia.

LP Viestin liigakausi alkaa 3. lokakuuta Kuusamossa, ja jo nyt on selvää, ettei kanadalaiskaksikko ehdi riittävän ajoissa Suomeen ja päättämään 14 vuorokauden karanteenia ennen avausottelua.

Pitkään jumissa ollut tilanne sai alkuviikosta kuitenkin selkeyttä, joskaan ei loogisuutta.

– Tämä kuulostaa tosi ”fiksulta”, mutta siis heidän oleskelulupakortit tehdään Suomessa ja postitetaan Kanadaan. Heti kun pelaajat saavat kortit, he voivat lähteä tänne, LP Viestin urheilutoimenjohtaja Tomi Lemminkäinen tiivisti.

Matkustussuositus muuttuu ensi lauantaina siten, että Kanadasta voi tulla Suomeen ilman oleskelulupakorttia. Migri ei kuitenkaan suosittele sitä.

Lemminkäisen arvion mukaan keskitorjuja Vinnel ja passari Pearson olisivat pelikelpoisia vasta kuukauden kuluttua. Se tarkoittaisi sitä, että kaksikko puuttuisi LP Viestin kolmesta ensimmäisestä liigaottelusta.

– Tosin sellaisiakin huhuja on liikkunut, että jos pelaajat testattaisiin heti tänne saavuttuaan ja seuraavan kerran viikon karanteenin jälkeen, niin se riittäisi, Lemminkäinen kertoo.

Tällä hetkellä maahanmuuttovirasto Migrissä on kuukausien jonot eri hakemuksissa.

– Ne pelaajat, jotka ovat jo tulleet Suomeen ovat mielenkiintoisessa tilanteessa, kun kolme kuukautta Suomessa tulee täyteen ja pitää hakea oleskelulupaa, Lemminkäinen hymähtää.

LP Viesti pelasi keskiviikkona harjoitusottelun Huittisissa LP-Vampulaa vastaan. LP Viesti voitti 4–0 (25–22, 27–25, 25–15, 25–19).

– Hallitsimme peliä käytännössä koko ajan, vaikka toinen erä menikin tiukoille. Aika paljon oli vielä sähellyspalloja ja kommunikaatio-ongelmia, Lemminkäinen tiivisti.

Hyviäkin asioita riitti, kuten vain viisi vastaanottovirhettä. Hakkuri Iina Andrikopoulou iski entistä seuraansa vastaan kolmeen ensimmäiseen erään tehot 14/+8. Myös yleispelaajat Anniek Siebring (18/+12) ja Noora Kosonen (9/+7) olivat tehokkaita.

Pearsonin ollessa jumissa Kanadassa ja Viktoria Tuchashvilin vasta aloittaessa lajiharjoittelua LP Viestin passarina on pelannut 17-vuotias Saana Virtanen. Lemminkäinen oli erityisen tyytyväinen siihen, miten Virtasen (6/+4) ja keskitorjuja Anna Czakanin (13/+8) yhteispeli on kehittynyt.

– Saana pelaa nyt kaksi kertaa enemmän keskeltä kuin ensimmäisissä harjoituspeleissä.

Torstaina LP Viesti kohtaa Salohallissa päävastustajansa Hämeenlinnan, joka löi tiistaina Vampulan samoin erin 4–0.

– Nyt pelaamme jo samalla meiningillä kuin sarjaottelun. Parhaat pelaa ja vaihtoja tehdään sen mukaan jos ei pärjää.

– Todella kiva nähdä, missä menemme Hämeenlinnaan nähden, Lemminkäinen kertoi.

Harjoitusottelu LP Viesti–Hämeenlinna torstaina Salohallissa kello 18.30.

Päivitetty klo 21.45: Tilastot.

Jätä kommentti