Naisten Suomen mestari vaihtuu – Piritta Maja ja salolainen Reetta Neuvonen karsiutuivat Hanhivaaran keilafinaalista

0
Reetta Neuvonen kilpaili tutussa Hanhivaaran hallissa. (kuva: SSS/Marko Mattila)

Keilailun naisten Suomen mestari vaihtuu viime vuodesta. Asia on varma jo tässä vaiheessa, vaikka Salossa Hanhivaaran keilahallilla heitettävien SM-kilpailujen karsintaeristä on takana vasta alle puolet.

Hallitseva mestari Piritta Maja on A-tason karsinnassa sijalla 17, kun kilpailijoita on käynyt kaikkiaan 39. Finaaliin on tarjolla paikka 16 keilaajalle.

Salolainen Reetta Neuvonen kävi tekemässä omat karsintasuorituksensa maanantaina. Raisiolaista Nasevat-seuraa edustava kahden vuoden takainen juniorien Suomen mestari on karsinnassa 27:ntenä, eli finaali jää myös hänen osaltaan haaveeksi.

Neuvosen karsintatulos kahdeksasta sarjasta oli 1 404, eli sarjakohtaiseksi keskiarvoksi muodostui 175,5.

Mestariksi saadaan siis viime vuoteen peilattuna uusi nimi, mutta hän saattaa olla sitäkin tutumpi. Krista Pöllänen on voittanut vuodesta 2002 lähtien peräti seitsemän SM-kultaa, ja hän teki vakuuttavaa jälkeä myös Hanhivaaran karsinnassa.

Pöllänen heitti yhteistuloksen 1 737 eli keskiarvon 217,1. Kauaksi ei tosin jäänyt seurakaveri lahtelaisesta Baysta, Riikka Rautiainen tuloksella 1 709. Nasevien nuori Jenna Rytkönenkin ylsi näiden naisten kanssa samalle sataluvulle, 1 701:een.

Naisten A- ja B-tason henkilökohtaiset finaalit kilpaillaan Hanhivaarassa 10.–11. lokakuuta.

Pari- ja joukkuekilpailun mitalit ratkotaan karsinnan perusteella. Rytkönen ja Teea Mäkelä nousivat parikisan kärkeen, mutta joukkueena Bay piti niukasti pintansa ennen Nasevia. Bayn yhteistulos on 6 312 ja Nasevien 6 286, eli marginaalit ovat erittäin pienet.

Nuorten ja junioreiden henkilökohtaiset finaalit heitetään tulevana viikonloppuna. Neuvosen ohella mukana on toinen Salossa keilailuoppinsa saanut, nykyisin myös Nasevia edustava Pinja Laukkanen.

Tyttöjen parikilpailussa Neuvonen saavutti viime viikonloppuna SM-pronssimitalin yhdessä Heta Toivosen kanssa.

Jätä kommentti