Normaalia koulutyötä

0
Koululaisten huoltajat ovat anoneet Salon seudulla etäopetuslupia hyvin vähän.

Kouluissa tehdään tällä hetkellä työtä mahdollisimman normaalisti, vaikka erilaiset turvaohjeet vaikuttavatkin jokapäiväiseen toimintaan.

Alkusyksy on onneksi mennyt Salon seudulla koronaepidemian kannalta niin hyvin, että alueen ala- ja yläkouluissa on voitu jatkaa koulunkäyntiä normaalisti.

Salon seudulla peruskoululaiset osallistuvat koulutunneilla tapahtuvaan opetukseen laajalla rintamalla. Koko seudulla on koronariskin vuoksi etäopetuksessa alle kymmenen koululaista.

Vanhemmat ovat hakeneet koronan takia etäopetuslupia hyvin maltillisesti, sillä esimerkiksi Salossa kaikki anomukset on myös hyväksytty.

Koululaisten huoltajat ovat sisäistäneet hyvin opetus- ja kulttuuriministeriön ohjeen, jonka mukaan etäopetus on mahdollista, jos lapsi tai hänen perheenjäsenensä kuuluu vaikean koronavirustaudin riskiryhmään. Tällöin perussairaus aiheuttaa kasvaneen riskin vakaville infektioille.

Vanhempien maltillinen suhtautuminen etäopetuksen anomiseen kertoo koulutyön arvostuksesta. Keväällä etäopetukselle ei ollut perheissä vaihtoehtoa, mutta nyt kun opiskella voidaan jälleen kouluissa, on mahdollisuutta myös käytetty.

Koulunkäynnin jatkuminen mahdollisimman normaalina helpottaa niin koteja kuin koulua. Kodeissa varsinkin pienen koululaisen etäopetus vaatii erityisjärjestelyjä.

Kouluissa taas henkilökunta voi keskittyä mahdollisimman hyvin lähiopetukseen, kun resursseja ei tarvitse hajottaa isolle joukolle etäopetuksessa olevia koululaisia.

On erittäin tärkeää, että poikkeukselliset opetusjärjestelyt ovat mahdollisia silloin, kun lapsen tai hänen perheenjäsenensä terveydentila sitä vaatii. Tämä on tärkeää paitsi koronaepidemian aikana myös muulloin.

Oikeus erityisjärjestelyihin on lailla turvattu. Huoltajien maltillinen suhtautuminen erityisjärjestelyihin syksyn aikana osoittaa, että tätä oikeutta osataan myös vastuullisesti käyttää.

Jätä kommentti