Piristystä hoivakotiasukkaiden arkeen – lähihoitajaopiskelijoiden paistamat köyhät ritarit tekivät hyvin kauppansa Halikossa

0
Lähihoitajaopiskelijat Janika Heikkinen (vas.), Taija Kakko, Maarit Alhokoski, Miisa Simola, Sauli Laitinen ja Jenny Särmäharju paistoivat köyhiä ritareita halikkolaisen hoivakodin takapihalla.

Salon seudun ammattiopiston lähihoitajaopiskelijat kävivät perjantaina ilahduttamassa Halikossa sijaitsevan hoivakoti Otavan asukkaita. Opiskelijat hemmottelivat palvelukodissa asuvia ihmisiä köyhillä ritareilla.
Opiskelijat paistoivat köyhiä ritareita hoivakodin takapihalla. Ja mikä oli ulkona paistaessa ja syödessä, kun lämpömittari kohosi syyskuun lopusta huolimatta 20 asteeseen.
Paiston ohessa opiskelija Sauli Laitinen musisoi kitarallaan.

Köyhät ritarit näyttivät sujahtavan nopeaan tahtiin lautaselta asukkaiden suuhun ja myös kehuja sateli, jopa niin, että syötävän nimeksi olisi pitänyt kuulemma vaihtaa ”rikkaat ritarit”.
– Tämä oli tosi hyvä idea tulla tänne. Olemme nähneet, kuinka tyytyväisiä asukkaat ovat, kun tulemme tekemään heille hyvää. Tästä jää hyvä fiilis, kolmannen vuoden lähihoitajaopiskelija Jenny Särmäharju kertoi.
– Itse ei tule tehtyä köyhiä ritareita kotona, mutta tämä on tosi kivaa, kun saa yhdessä näitä tehdä.
Särmäharju kertoi, että lähihoitajan opinnot ovat vastanneet täysin hänen odotuksiaan.
– Haluisin tulevaisuudessa tehdä töitä terveysasemalla vuorotyössä sairaanhoitajana, hän sanoi.

Opettaja Merja Saarisen mukaan palvelukodeissa vieraillut kuuluvat oppilaiden opintokokonaisuuteen.
– Meillä on projektille ihan oma nimikin: iloa ikääntyvien arkeen. Olemme käyneet eri vanhustenhoitolaitoksissa ja tehneet vanhuksille muun muassa käsihoitoja, antaneet hierontaa, soittaneet ja laulaneet sekä pitäneet bingoa. Hienoa, että saimme tuotua köyhien ritareiden paistolla positiivisuutta tässä korona-ajassa hoivakotiin, Saarinen sanoi.

Jätä kommentti