Puolisalainen startti – Vilppaan ”suljetuin ovin” pelattua harjoitusottelua seurasi parisataa katsojaa

0
Myles Stephens (vas.) ja LaDarien Griffin heittivät 21 pistettä mieheen.

Korisliigaan valmistautuva Vilpas pelasi tiistaina Salohallissa kauden ensimmäisen harjoitusottelunsa. Vierailija Korihait jäi leppoisassa väännössä jyrän alle lukemin 104–69.

Lyhyellä varoitusajalla sovittu ottelu pelattiin ilman mitään ennakkomainontaa ns. ”suljetuin ovin”. Puskaradio kuitenkin tavoitti sen verran tehokkaasti koripallonälkäiset salolaiset, että puolisalaista ottelua seurasi paikan päällä noin 200 katsojaa.

Mikä oli ottelun anti, Vilppaan päävalmentaja Sami Toivainen?

– Kai tätä otteluksi voi julkisesti sanoa, vaikka sen oli tarkoitus olla harjoitus.

– Mutta siis näimme vähän, millaista on pelata erilaista vastustaja vastaan. Mikä toimi ja mikä ei. Pitää muistaa, että mennään vielä aika pienellä varastolla eli ihan perusjutuilla.

Ottelusta ei kannata vetää minkään sortin johtopäätöksiä. Korihait on pahasti vaiheessa ja Vilppaalta puuttui kolme pallonkäsittelijää.

Teemu Rannikko toipuu edelleen jalkavammastaan ja hänet nähdään kentällä aikaisintaan kauden avauksessa. Aatu Kivimäellä on flunssaa ja hän menee koronatesteihin. Jahaad Proctorin karanteeni päättyy vasta keskiviikkona.

Myös neljäs takamies Elias Eerikinharju oli sivussa. Hän sai maanantain harjoituksissa niin sanotun yläraajavamman ja hän on parisen viikkoa poissa.

Spekulointi on kuitenkin urheilun suola ja kauden alusviikot syksyn jännittävintä aikaa. Niinpä muutama hajahuomio.

1) Pallollisena pätevästä Perttu Blomgrenista (10/6/5 syöttöä) tulee olemaan paljon iloa jo tällä kaudella.

– Peluutin häntä tarkoituksella paljon (28.24), Toiviainen kertoi.

2) 21 pistettä mieheen heittäneet Myles Stephens (21/7) ja etenkin Ladarien Griffin (21/4) vaikuttavat riittävän urheilullisilta.

– Lisäksi molemmat pystyvät tekemään pakkipäässä omat hommansa. Stephensiä tarvitaan myös pienten puolustajana, Toiviainen huomautti.

3) PeU-Basketiin hankittu korinalusjyrä Saiquan Jamison (10/8) tuntuu aivan liian hyvältä Divari B:hen.

– Ilo nähdä hänen kehityksensä näin lyhyessä ajassa. Tuntuu, että olemme onnistuneet auttamaan tässä Perniötä ja saatu yksi iso kroppa lisää treeneihin.

4) Instagramin perusteella vähiä rasvoja kropastaan tiristänyt Jeremiah Wood (9/8) on vasta 70 prosenttisessa kunnossa.

– Hän aloitti treenaamaan perjantaina. Tämä ei ollut se ottelu, jossa odotin häneltä paljon, Toivainen hymähti.

5) Riku Laine (8 pistettä/3 levypalloa) on entistä solakampi ja jäntevämpi, mistä todistuksena muutaman leuan loksauttanut putbackdonkki.

Vilppaan takamiesvajetta täyttivät seuran omien kasvattien Taneli Lindströmin ja Leevi-Matias Taimelan lisäksi Mikko Koivisto , joka jakoi seitsemän koriin johtanutta syöttöä.

Vilppaan seuraavat harjoitusottelut pelataan ensi viikon perjantaina ja lauantaina Hanhivaara-turnauksessa.

Vilppaan piti kohdata turnauksen avauspäivänä tallinnalainen TLU Kalev, mutta koronatilanteen vuoksi vastustaja vaihtui Kaarinan Ura Basketiin. Vilppaan toinen ottelu on Kouvoja vastaan.

Saiquan Jamison tulee dominoimaan Perniön liikuntahallin koreja.