Raskasta risukkoa – oksat hakkasivat Kirmulan silmät vetisiksi SM-pitkällä

0
Angelniemen Ankkurin Mikko Sirén ei ollut tyytyväinen vauhtiinsa Siikaisissa.

Siikaisten Vuorijärvellä suunnistettiin pitkän matkan Suomen mestaruuksista vanhan hyvän ajan malliin.

Radat olivat raskaat ja pitkät, parhaiten koettelumukset kestivät naisissa MS Parman Maija Sianoja ja miehissä Helsingin Suunnistajien Olli Ojanaho.

Miesten 16,8 kilometrin radalla voittaja Ojanahon aika painui 20 minuuttia pidemmäksi kuin viime vuonna Fiskarissa ollen nyt 1.46.23.

– Rata oli raskas ja edellispäivän sade teki siitä vielä hitaamman. Pyrin tekemään järkeviä ratkaisuja ja jaksoin melko hyvin, sanaili mestari.

Hopealle ehtinyt MS Parman Akseli Ruohola jäi Ojanahosta 4.24 ja pronssimies Tampereen Pyrinnön Aleksi Niemi reilun minuutin lisää. Vain tusina miestä selvitti radan alle kahden tunnin.

Alkumatkasta Ojanahoa ahdistellut Kalevan Rastin salolaissuunnistaja Miika Kirmula joutui keskeyttämään tunnin kohdalla risujen hakattua hänen silmänsä vettä vuotaviksi.

– En pystynyt lukemaan karttaa pysähtymälläkään. Pakko oli hölkätä pois, Kirmula manasi.

Angelniemen Ankkurin Mikko Sirén selvitti risukkoisen ja osin kivikkoisenkin radan pikkuvirheillä ja oli maalissa 12., aikatappiota voittajalle tuli 13.30.

– Olen tyytyväinen suunnistukseeni, mutta en vauhtiini. Sellainen seiskan juoksu, en saanut sitä kuuluisaa flowta päälle, Sirén tokaisi.

Hän tarkensi, että varsinkin pidemmillä rastiväleillä tuli tappiota ja kun vauhti ei löytynyt, hän oli monista kilpakumppaneista poiketen maalissa varsin pirteä.

– Rasteilla tuli pieniä virheitä, kun en malttanut lukea karttaa tarpeeksi. Toisaalta olisin tarvinnut luupin, jotta olisin nähnyt karttakuviot paremmin, hän hymähti.

Sirén on aina ollut paremmin kotonaan pitkällä matkalla ja hänen paras kansainvälinen saavutuksensa, 13. sija MM-kisoista 2016 on sekin pitkältä matkalta. Nyt hän sanoo, että kansainväliset tavoitteet ovat jatkossa hiukan sivummalla.

– Näin kolmekymppisenä on aika panostaa työelämään. Silti paloa suunnistaa vielä on, mutta tavoitteet ovat kotomaan kentillä, Mikko kertoili.

Ja onhan kisoja vielä tälläkin kaudella, viikon päästä Yläneellä suunnistetaan SM-viestit ja lokakuun puolivälissä SM-erikoispitkä, jolta Sirén viime vuonna juoksi hopeaa.

Naisten kilpailussa Maija Sianoja löi Merja Rantasen selvällä neljän ja puolen minuutin erolla. Porin Rastikarhujen Mira Kaskinen sysäsi vakiomitalistit Venla Harjun ja Marika Teinin ulos palkintopallilta.

Lauantaina karsintaerässään kakkoseksi sijoittunut Ankkurin Sanna Kauppila oli finaalin 17:s.

– Se karsinnan hyvä sija oli muiden huonoutta. Ihan tyytyväinen olen, kun taas pystyn vaivojen ja ylirasitustilan jälkeen näinkin suunnistamaan, Kauppila heläytti.

20-vuotiaissa naisissa Paimion Rastin Milja Väätäjä oli viides ja samanikäisissä miehissä PR:n Topias Arola kuudes.

Teksti: Seppo Väli-Klemelä

Jätä kommentti