Salolaismuusikon biisi päätyi maailmanlaajuiseen hittimainokseen – ”Ihmiset kyselevät verkkokommenteissa kappaleen nimeä”

0

Salolainen muusikko Jay Ray, eli Joni Säde , huokuu tyytyväisyyttä. Säteen tekemä kappale on päätynyt maailmanlaajuiseen kahvimainokseen, josta tuli heti tiistain julkaisun jälkeen viraali. Mainosta on katsottu jo reilusti yli kaksi miljoonaa kertaa Youtubessa.

Mainoksessa näyttelijät Hugh Jackman ja Ryan Reynolds markkinoivat kahvimerkkiä Laughing Man Coffee. Hyväntahdonlähettiläänä tunnettu Jackman muuttuu mainoksessa aamuäreästä hyväntuuliseksi kahvikupillisen myötä. Ilme muuttuu Jay Rayn kappaleen 137 soidessa.

– Jackman mainostaa omaa kahvimerkkiään Laughing Man Coffee. Jackmanin musamaku on kuulemma vähän hevimpää osastoa, Säde naurahtaa.

Erityiseksi mainoksen tekee sen, että Jackmanin äänenä toimii Reynolds. Jackman ja Reynolds ovat vuosia rakentaneet brändiä, jossa näyttelijät vihoittelevat ja trollaavat toisiaan. Vihatarina juontaa juurensa elokuvaan X-Men Origins: Wolverine, jossa he molemmat näyttelivät.

Salolaismuusikko Jay Ray valmistelee parhaillaan uutta musiikkia. Tarkkoja julkaisuajankohtia hän ei kuitenkaan halua vielä kertoa. Kuva: Juuso Raeniemi.

MAINOKSEN salolaisbiisi on huomattu maailmalla, ja Säde kertoo saaneensa kyselyjä, mikä kappale on kyseessä.

– Mukavaa, että ihmiset mainoksen kommenteissa kyselevät kappaleen nimeä. Biisin käyttö mainoksessa on korvaamaton apu ja uusia seuraajia on alkanut tulla ihan hyvin. Mainoksesta on tullut viraali, mutta pitää toivoa, että se leviäisi samaa tahtia jatkossakin. Hienoa olisi, jos mainos päätyisi telkkariinkin, Säde kertoo.

Mutta miten ihmeessä salolainen kappale päätyi ”Hollywood-mainokseen”?

– Nauhoittelin uutta biisiä, kun Youtube kanavalleni pamahti kommentti ”Hugh Jackman brought me here”. Olin heti varma, että kyseessä on joku läppä. Perään alkoi sadella useita kommentteja ja aloin tajuta mistä on kyse. Pulssi kävi aivan tapissa, kun näin mainoksen! Oli pieni shokki päällä, mutta hyvällä tavalla. Sinä päivänä sävellyshommat eivät enää maistuneet, Säde naurahtaa.

– Sitä kun on tehnyt jonkun asian eteen töitä pitkäjänteisesti niin tuntuu hyvältä, että noteerataan, vaikka se tapahtuisikin näin erikoisella ja huvittavalla tavalla. Selvisi myös, että heillä on lisenssi musiikkini käytöstä joten asiassa ei mitään ongelmaa.

Mainoksen työryhmä oli ostanut oikeudet kappaleeseen lisenssipalvelun kautta, joten asia tuli Säteelle täytenä yllätyksenä.

Kappaleen lisensoinnista saa korvauksen, mutta Säde pitää näkyvyyttä tärkeämpänä asiana.

– Korvausta tärkeämpää minulle on näissä kuitenkin näkyvyys, varsinkin näin itsenäisenä sooloartistina, jolloin promoaminen ei ole helpoimmasta päästä.

 

137 on jo muutama vuosi sitten tehty kappale.

– Se julkaistiin sinkkuna vuonna 2017 juuri ennen esikoisalbumini julkaisua. Biisi on tyyliltään modernimpaa metallia, jossa on myös paljon rauhallisempia elementtejä biisin eri osissa.

– Biisin idean sain alunperin, kun kaverini väitti näkevänsä numeroa 137 aina joka puolella eri paikoissa. Siitä sain idean biisiin, että ehkä tämä elämä on vain illuusiota, niin miksi meidän pitäisi alentua normeihin, jotka yhteiskunta asettaa meille.

 

KUKA

Jay Ray

 • Salolainen sooloartisti ja tuottaja.
 • Oikealta nimeltään Joni Säde.
 • Jay Rayn musiikkityyli on elektronista rockia ja metallia, jossa on vaikutteita myös useista muista musiikkityyleistä.
 • Jay Rayn musiikkia on julkaistu loppukesällä myös BoxVR- ja FitXR-peleissä, jotka ovat VR-laseilla pelattavia kuntoilupelejä.
 • Debyyttialbumi Self-Resonance ilmestyi 2017.
 • Jay Rayn musiikkia löytyy runsaasti esimerkiksi Youtubesta.

Hugh Jackman

 • Australialainen näyttelijä.
 • Tunnetaan muun muassa roolistaan Wolverine-supersankarina X-Men-elokuvasarjassa.
 • Hän näytteli Jean Valjeania vuoden 2012 musikaalielokuvassa Les Misérables, josta hän sai Golden Globen ja ensimmäisen Oscar-ehdokkuutensa.
 • Vuonna 2009 hän juonsi Oscar-gaalan.

Ryan Reynolds

 • Kanadalainen näyttelijä, tuottaja ja käsikirjoittaja.
 • Vuonna 2016 Reynolds näytteli toimintaelokuvassa Deadpool (2016), joka oli sekä arvostelu että lipputulomenestys. Reynolds sai roolistaan parhaan miespääosan Golden Globe -ehdokkuuden.
 • People-lehti valitsi Reynoldsin maailman seksikkäimmäksi mieheksi vuonna 2010.
Ryan Reynolds elokuvassa Green Lantern vuodelta 2011.